Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Csak én érzem úgy hogy régebbe...

Csak én érzem úgy hogy régebben jobbak voltak az emberi kapcsolatok?

Figyelt kérdés

Most vagyok 27 éves. Úgy érezem hogy mielőtt komolyabban elterjedt volna social media sokkal erősebbek voltak az emberi kapcsolatok / baráti körök. Szerintem az emberek egyre önzőbbek lettek és mindenki jóval kevesebb barátot tart fen. Ti is úgy érzitek ezt ? Ehhez persze az is hozzá tartozik hogy akkor én még középiskolás aztán egyetemista voltam, az embereknek volt szabad idejük és persze volt egy kialakult közösség, de most hogy mindenki máshol dolgozik és él ( de azért nem olyan messze egymástól ), ezek a sok éves körök teljesen leépültek, pedig milyen szép lett volna tovább vinni.

Persze hozzá tartozik ehhez az is hogy mindenki 40 órát dolgozik legalább ( és esetleg van egy párja mellette még egy hobbija ) és a maradék idejében nagyon kevés emberre jut ideje. De szerintem 2 havonta így is megoldható lenne. Sok ismerősöm van akivel beszéltem aki egy kezén megtudja számolni hány emberrel tartja a kapcsolatot, a többivel max évente vagy már évek óta nem. Csak én látom úgy hogy nem csak a körülmények változására foghatóan ( munkába lépés, elköteleződés, stb.... ) az emberek sokkal zártabbak és egoistábbak ? Amit szerintem ők is éreznek, még is lusták változtatni.

2020. máj. 21. 08:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én azt látom, hogy annak az ember típusnak akinek régen volt baráti köre annak most is van, akinek régen nem volt annak most sincs.

Azért napapság is tele vannak az utcák, szórakozóhelyek, rendezvények, utazási helyszínek meg úgy bármi is. És nem csak otthon ülnek a népek a négy fal között.

2020. jún. 25. 18:23
 12/13 anonim ***** válasza:
De akik régebben éltek gondolkodók, azok manapság jobbak lennének.
2020. júl. 2. 19:47
 13/13 anonim ***** válasza:

Igaz, hogy én a "boldog békeidőkben" is magányos lennék, mert a személyiségem nem megnyerő (introvertált, nehezen oldódó, autista), de részben egyetértek. Azért rajtam kívül a családban a legdefektesebb embernek is voltak emberi kapcsolatai, de az évek során mindegyik rokonomnak leépültek a kapcsolatai.

A közeli rokonokkal is kezd megbomlani a kapcsolat, kezd szétválni a család. Maradt a "trió", én, anyám és a (anyai) mamám, illetve anyám testvérei és családjaik. Hirtelen újgazdagok lettek, megfogták az isten lábát.

Igaz ez természetes, de nekem az édesanyámmal való kapcsolatom is kezd "fellazulni". Inkább döglök egész nap egyedül, elég nehéz vele kommunikálni.

Attól félek kicsit, hogy ha elköltözöm otthonról, a világon senkim nem lesz... Oké, továbbra is ott lesz a család, de a mindennapokat totál magányosan fogom tölteni, mert barátaim, na azok nincsenek... :/

20F

2020. júl. 16. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!