Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Muért ilyen iszonyú nehéz...

Muért ilyen iszonyú nehéz vagy lehetetlen normális emberi lapcsolatokat kiépíteni?

Figyelt kérdés

Ott kezdem, hogy nem én vagyok a szociális kapcsolatok mintaképe, akinek 5.000.000 barát volt az életemben. Tehát tudatában vagyok a kissé hátrányos helyzetemmel. Nem véletlenül írok ide.

5-8 éve azt vettem észre, hogy iszonyú nehéz normális emberi kapcsolatot kialakítani. Az ismerkedési fázis még ok, elbeszélgetünk, mindenki pozitív, de nagy részénél már látom, hogy nyűg neki az egész.

Az emberek folyamatosan feszültek, semmi nem érdekli őket, egy egyszerű bevásárlás elintézése is komoly stresszforrás sokaknak, amit én nem teljesen értek. Sok embernek megvan a privátszférája, és ennyi. Aki nyíltabb, ő pedig falja az embereket, ált. ritkán elérhető, mert sok kapcsolata van, és azokat menedzseli, de úgy látom, egyikkel sem mélyül el komolyabban.

Azok az emberek, akikkel 5-15 éve beszéltem, jóban voltunk, barátok voltunk, már egyáltalán nem beszélünk. Egy része élettársi, házastársi kapcsolatban, és emiatt mindent és mindenkit lerázott magáról. Egy sima sörözést alig lehet összehozni már.

Nyilván az életkor, a családi helyzet változása is közrejátszik ehhez.

Akikkel ált. kapcsolatba kerülök pedig úgy látom, hogy a pénzért, a státuszért gürizik, nem elfogadó, nem akar kapcsolatot kialakítani, ill. max olyat, ahol elismerik, mert márkás cucc van rajta.

Folyamatos a manipulálás, a hazudozás, az én érdekem mindenek felett felfogás.

Azzal tisztában vagyok, hogy eshetőség az is, hogy csak nekem nem megy, és csak velem nem akarnak az emberek semmit kezdeni, ezt részben megértem, de teljesen nem.

Ennyit változott volna a világ? Húsza éveim végén vagyok, nem gondoltam volna, hogy már ekkor ez lesz.

#magány #barátság #egyedüllét #emberi kapcsolatok kapcsolat
2018. dec. 16. 16:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Sajnos igen, nem tudunk, mit tenni.
2018. dec. 16. 16:30
 2/8 anonim ***** válasza:
76%

Sajnos, én is ezt tapasztalom.

CSalád lesz, vagy ha az még nincs, "munka után már nincs kedvem sehova menni", stb...

Mindenki éli kis világát.

2018. dec. 16. 16:54
 3/8 anonim ***** válasza:
76%
Az emberek félnek megnyílni őszintén a másikm előtt mert sebezhetővé válhatnak, inkább ilyen biztonsági játékosok, mert eleve abból indulnak ki, hogy a másik lehet, hogy csak kihasználja, és azért tartani akarják a tisztes távolságot; nem akarnak sérülni. Lehet, hogy pl ők is ezt a kihasználást, érdekbarátságot tennék a másikkal, mert most látják, hogy ez a trend, ez a divat, sokmindenki ezt csinálja; meg ezeket a felszínes kapcsolatokat. Nem bízik a másik emberben ; eleve tudja, hogy a másik embertől minden rosszra számíthat, ezért inkább meg sem próbál vele rendesen barátkozni, nehogy kibeszéljék, átverjék kihasználják. A másik meg, az emberek feszültek, talán ezek az előbbiek miatt is; meg sok a rossz tapasztalat; akár külső szemlélődőként is megfigyelt nehéz eseteket; szituációkat, nem akar részt venni bennük; vagy akár neki is része volt pont iylenekben. Nem akar más emberek játékszere, csicskája lenni; aki akkor ugrik, amikor a másik hívja, aki esetleg nem is szereti. Nem is fontos neki, akkor minek merüljön ebbe a barátságba bele; minek ugráljon neki, ha esetleg a másikat nem is érdekli, hogy mi van vele, a másiknak sem fontos ő, ő is elzárkózik, ő sem nyitja meg a szívét; és akkor ő minek tenne azért a másik emberért lépéseke.t
2018. dec. 16. 20:38
 4/8 FüligJimmy88 ***** válasza:
85%
Azt nem tudom, hogy a világ változott-e meg, vagy csak mi. De abban biztos vagyok, hogy az ilyesmi miatt nem érdemes görcsölni. Nézd, én egy időben elég aktív életet éltem, és pár év leforgása alatt, nem viccelek, több száz emberrel találkoztam, legtöbbjükkel legalább heti rendszerességgel. És jelen állás szerint 2, azaz kettő olyan embert ismerek, akiket úgy istenigazán a barátomnak tekintek. Jó, persze, többen vannak, akikkel időnként összefutok, akkor elbeszélgetünk, meg ökörködünk, de igazán "minőségi" barátom csak kettő van. De ők olyanok, hogy tűzbe mennék értük. De hogy a lényegre térjek: azt tudom neked javasolni, hogy legyél nyitott az emberek felé-de ne minden áron: ha valaki bezárkózik, az az ő biznisze. Mérlegelj: ha nem hajlandó nyitni, engedd el. Ha nyit, de túl behízelgő, azt kezeld fenntartással, mert valószínűleg ki akar használni (vagy csak ilyen kretén módon ismerkedik, ez is előfordulhat, de én még csak az előbbi esettel találkoztam), engedd el. Ha viszont találsz egy-két normális fazont, akiből kinézed, hogy érdemes a figyelemre, azt becsüld meg, mert kevés ilyen van. A többit meg ne bánd. Én sem bántam, amikor egy 10 éve "barátom" megfordult a volt nőmben... Konstatáltam, hogy egy barát nem ilyen, és ennyi. Ja, és utólag visszagondolva, ezt már sejthettem volna. Szóval keep calm and talk with people.
2018. dec. 17. 21:30
 5/8 anonim ***** válasza:
27%

ne haragudj, de folyamatosan másokban keresed a hibát.

Miért más a hibás, ha te nem találsz barátokat? Hogy lehet így gondolkodni?

menj el egy szórakozóhelyre, ülj be egy kávézóba, meglátod, mindenkinek vannak barátai. Szinte senki sem jár egyedül. Tehát igenis vannak baráti kapcsolatok.

Hogy neked nem jutott, az nem a világ hibája!

Nem a világnak kell alkalmazkodni hozzád, hanem fordítva.

Kezdd ott, hogy nem szidod az embereket. Kinek van kedve embergyűlölő, sopánkodó, másokban hibát kereső negatív "barátokhoz"?

2018. dec. 22. 16:12
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

Ez így természetes. Az embereknek stresszes vagy fárasztó munka után ott vannak az egyéb teendőik, amikhez vagy van energiájuk vagy nincs; egy újabb mély kapcsolat kialakulása púp a hátukra, mert a megmaradt energiát szívesebben fordítanák hosszú ideje meglevő barátokra, családra, stb.

A baráti kapcsolat lemélyüléséhez idő kell, amiből manapság kevésnek akad és így rekednek meg a viszonyok felszínesnek.

2019. ápr. 19. 18:42
 7/8 anonim ***** válasza:
Plusz az se mindegy, mit érez az egyik fél a másik iránt; mert lemélyülhet egy barátság, ha a két fél gyakran van együtt és őszintén jól érzik magukat, de, ha az egyik fél a másikat csak bizonyos határokon belül kedveli, ott nincs sok esély, hogy ne távolságtartás legyen a vége.
2019. ápr. 19. 18:45
 8/8 anonim ***** válasza:
82%
Én teljesen együttérzek a problémáddal, szinte nehezebb mint munkát találni. Mindenki befelé forduló és csak a bejáratott emberekkel találkozgatnak. Tényleg egy valami köt össze az embereket a munka, ahol az ember kényszerből van. Ha annak vége a kapcsolatoknak is vége.
2019. ápr. 19. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!