Mit csináljak? Egyetemen ti kötöttetek igazi barátságokat?
Úgy értem, nem csak felszíneseket. Elhívtátok/hívjátok egymást sulin kívüli programokra, nem csak a házival kapcsolatban keresitek egymást stb.
(lehet kicsit hosszú lesz)
A sulik bezárásával eddig semmi bajom nem volt, vígan elbeszélgettem a 2-3 barátommal akikkel gimi kezdete óta majdnem reggeltől estig beszélek.. azonban valami megváltozott, egyik sem ír annyit, mint szokott, sőt közülük ketten, ha én nem írok rájuk, nem is érdeklem őket. Eleinte csak annyi volt, hogy inkább házi miatt beszéltünk (csopiban beszélünk) de most már szinte semmi. Kezdek rájönni, hogy nem vagyok elég érdekes, hogy meg tudjam tartani a barátaim, viszont az a baj, hogy más meg nincs.
Még van egy évem velük, viszont ez a "karantén" ráébresztett, hogy ez a pár gimis barátom nem lesz velem érettségi után,szóval lényegében magamra maradtam. Már szinte csak én írok, hogy "mi újság/láttátok, hogy xy tanár mit írt/képzeljétek ez történt.." és nem tudom mit csináljak. Jól gondolom szerintetek? Vagy ti is kevesebbet beszéltek a barátaitokkal?
Lehet szánalmasan hangzik, de egyetemen kötöttetek jó barátságokat? Kolisok, albérletben? Milyen a tapasztalataitok? Gólyatábor tényleg összehozza a társaságot? Arra gondoltam, ha gimiben nem, hátha egyetemen van esélyem barátokat szerezni, azonban mindenhol azt olvasom, hogy vagy nem vagy csak addig barátok, amíg vannak együtt óráik.
Valahogy nekem is addig tartottak ezek a barátságok, amíg maga az egyetem.
Középsulis (de onnan is főleg más osztálybeli) barátokkal is tartom a kapcsolatot és az első munkahelyemről is (kb 2,5 évig dolgoztam ott).
Viszont egyetemről nem. Szétszéledtünk valahogy.
én 12 évig egy suliba jártam, az osztálynak kb a 10%-a cserélődött az idő alatt, a gimi végére 4-en voltunk nagyon jó barátok, és velük a mai napig tartom a kapcsolatot, ha találkozunk is pont olyan, mint régen, pedig negyedéves egyetemisták vagyunk, messengeren is folyton beszélgetünk, pedig mind más szakra járunk, más úgymond az érdeklődési körünk, de közben mégis mindig van közös téma
egyetemről 1 ember van aki úgymond a legjobb barátom, kb 2. félév óta vele biztos egyetem után is meglesz a kapcsolat, ezenkívül van kb 5-6 ember akit még jó barátnak tartok, és most, hogy mindenki hazaköltözött sem halt el a kapcsolat
nálunk szerintem nagyon jól megcsinálták, hogy gólyatáborban beosztották a tanköröket(akik nem voltak azokat is szétosztották, ők gólyahéten csatlakoztak), és együtt vettük fel az órákat, minden tankörnek meg volt a saját kurzusa, így az első félévben ugyanazokkal jártunk órákra, a második félévtől kezdtünk szétszóródni, így könnyebb volt ismerkedni
a koli nagyon jó lehetőség még az ismerkedésre, és ajánlom, hogy keress valamit ami érdekel az egyetemen kívül, vannak ilyen közösségi csoportok, ha nem vagy bulizós, akkor meg akár szakkollégium is, minden ilyen csoportban nagyon jó barátságokat lehet kötni
nyílván aki se nem kolis, órák után egyszerre rohan haza, nem vesz részt semmiben az egyetemen kívül, az nem fog tudni barátokat szerezni
Nekem nem sikerült. Van pár haver, akivel "kereskedem" a házikat, beadandókaz, de ennyi.
Általánosban kiközösítettek, középiskola elején kiközösítettek (nyolcosztályos), majd lett pár haverom, akikkel együtt kibírtuk az unalmas gimis napokat.
20F
Nekem sehol sem sikerült.
Általánosban kiközösítettek
Gimi első felében (nyolcosztályos) szintén, de aztán szellemileg elkezdtünk érni, nem az érdekelte a többieket, hogy húú dagadt vagyok. Attól még utáltak és lenéztek. Gimiben volt már pár haverom, abból kb kettővel tartom szorosabban a kapcsolatot, évente párszor találkozunk.
Itt egyetemen is csak haverjaim vannak, csak több. Még mindig sokkal kevesebb, mint egy átlag egyetemistának... 😂 De vannak. Egyetemen kívül nem szoktam velük találkozni.
Megmondom őszintén, nincsenek tévképzeteim, az "igaz barátok" csak a mesében léteznek, én mindig csak megszívtam, amikor valakit közeli barátomnak tartottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!