Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Részeg eltévedt ismerős?

Részeg eltévedt ismerős?

Figyelt kérdés

Szóval adott egy helyzet,kíváncsi vagyok ti mit tennének,mit tartanátok helyes lépésnek.

Este éjfél körül felhív egy ismerősötök/barátok,majdnem totál részegen (más szerekhez is nyúlt). Segítséget kér tőletek,mivel eltévedt a városszéli erdőben ilyen állapotban, alig tudta eltalálni a gombokat,fázik.

A bökkenő annyi,hogy te 250km-el arrébb vagy,kb. 3 óra az út kocsival,viszont nincs olyan ismerősöd aki helyben lenne és tudna segíteni valahogy. Elindúlsz úgy,hogy lehet,hogy meg se fogod találni? Kitől lehetne még segítséget kérni? Rendőrség? Mit tennének?

2020. máj. 5. 01:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Intézze el a 112.
2020. máj. 5. 01:52
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Már rég nem lesz ott, mire odamész. Sőt, ha be van állva, az egész telefon csak kamu. Részeg-beállt embernek ne higgy.
2020. máj. 5. 01:59
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak ismerős akkor egyetértek az előzővel. Ha barát (abból mondjuk nem sok van, mert megválogatom őket) akkor kérdés nélkül azonnal indulnék, közben értesíteném a 112-őt is, hogy a helyi hatóságok nézzenek körül mielőtt odaérek és ha szükségesnek ítélik, szállítsák kórházba, de szerintem ez lenne az alap. De az én barátaimmal ilyen soha nem fordulhatna elő, mert ismerem őket, szerencsére ismerik saját határaikat. De inni is ritkán isznak. Kb 2-3 havonta egyszer.
2020. máj. 5. 01:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Jó kérdés, én csak a saját tapasztalatomat tudom megosztani a dologról. Mi fiatalok (20 körül) 99%-ban ironikusan és szarkasztikusan beszélünk egymással. Mémelünk folyamatosan. Tehát mondhatni úgy kommunikálunk egymással, hogy a nagy része hazugság, csak az adott pillanathoz böfögünk be valamit ami jól hangzik de 0 az igazságtartalma. Tehát ha éppen kirabol valaki a szemünk előtt és mondod hogy segítsetek kirabolnak, már azt sem hinnénk el és csak röhögnénk rajta, hogy ja persze, meg milyen vicces lenne ha tényleg megtörténne, szórakozgatunk rajta, pedig a szemünk előtt történik meg. Na a lényeg, ugyanez történt velünk is, januárban buliból ment haza részeg haver és hívott minket, hogy árokban fekszik, jöjjünk segíteni neki, itt van 3 sarkokra. Először nyilván senki sem hitt neki, letettük a telefont, buliztunk tovább. Majd eljátszotta ezt még vagy ötször, mondta hogy ott hal meg, elindultunk végül megkeresni de aztán hívott hogy amúgy csak átvert minket, mondta: "hogy hihettek el bármit is egy mémer társaságban ti balfékek, nyilván csak a mém miatt csináltam" és a telefonbaröhögött. Majd 1 év múlva másik haverom hívott, hogy nem tud hazatalálni, árokban fekszik és éppen kirabolják (volt nála 60 ezer forintnyi érték). Nyilván azthittem mémel, nem is hívott tovább. Majd a rendőrség hívott az éjjel (3 órával a hívás után), hogy megtalálták haverom összefagyva az árokban, tüdőgyulladást kapott és kilopták mindenét. Azóta nem is beszélünk a gyerekkel, megutált. Igaz, én is holtrészeg voltam akkor, sokat nem tudtam volna segíteni neki.

A lényeg, hogy nehéz dolog ez, de 250 km-t nem mennék, hívnám a rendőrséget azt annyi. Ha érdekli őket, odamennek megkeresni-

2020. máj. 5. 02:57
 5/5 anonim ***** válasza:

Volt ilyen haverom. Nem 1x ki is húztam a szarból. Aztán rájöttem, hogy a hülye ember a saját kárán tanul, így megmondtam neki az utolsó alkalommal, hogy ha elég vagány ahhoz hogy tudjon inni, akkor legyen vagány a hazataláláshoz is. Láss csodát, a 2.ilyen alkalom után rájött, hogy nem jó ha seggrészegre issza magát.

Egyébként mentőt kell hívni ilyenkor, a rendőr nem foglalkozik vele, csak ha x ideje eltűnt. A mentő meg beviszi a detoxba, ott el tud gondolkodni az életén.

2020. máj. 5. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!