Nekem sosem volt sok barátom, és néha úgy érzem vágyom több ember barátságára. Tudom, nem a mennyiség számít, de szerettem volna népszerű lenni, nagyobb baráti körrel. Jelenleg 5 ember van, akiket tényleg jószívvel "barátnak" hívok, akikre számíthatok. Rajtuk kívül csak haverok vannak, akikkel pl eljárok (eljártam mikor lehetett) bulizni, vagy akikkel csak összeültünk egy-egy italra. A haveri köröm nagyobb, mert sok helyre eljárok, van akiket bulikból ismerek, viszont igazbarátokból nincs sok. Vagy ez lenne a normális? Más emberek, akiket látok, sokkal több baráttal rendelkeznek.
Közeli jó barát 2. Eggyel tágabb kör, de akit még mindig a barátomnak gondolok: még 3-4.
2020. ápr. 29. 17:17
12/25 anonim válasza:
0 barátom van, van akikkel szoktam beszélni, de sajnos nem több haverkodásnál. :(
2020. ápr. 29. 17:18
13/25 anonim válasza:
Egy jó fiúbarátom van, és egy nagyon jó lány, még a gimnáziumból. Van még pár ember, akivel így nem nagyon tartjuk szorosan a kapcsolatot, de ha megkeressük egymást néha, vagy találkozunk, akkor tök jól elvagyunk.
21L
2020. ápr. 29. 17:25
14/25 anonim válasza:
Talán kettő, de nem vagyok biztos benne.
2020. ápr. 29. 19:17
15/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ezek szerint az 5 nem is olyan rossz.
2020. ápr. 29. 20:10
16/25 anonim válasza:
Hát, jelenleg, akit barátomnak nevezhetek, mindössze 1 van, vele beszélek minden nap interneten, de találkozni vele is elég ritkán szoktam. Régebben több barátom volt, de mindegyik elszállingózott az idők során. A mai nap nehéz igaz barátokat találni. Azon csodálkozom, aki írta, hogy 10-15 barátja van, ezek vajon mind igaziak? Haverokra meg nincs szükségem, ha süt a Nap melletted vannak, de ha van nehézség mind eltűnik. Szerintem egy embernek minél nagyobb önismerete van, annál magasabbra teszi a lécet, hogy kiben bízik meg és kivel barátkozik. Lehet, valakinek 10-15 haverja, csak akkor ne csodálkozzon majd, ha ebből mondjuk 3 kihasználja őt, vagy átverik őt mint szart a palánkon. Igen is kell szelektálni, én nem akarok mindenáron barátkozni, magasra teszem a lécet. Szerintem aki mindenkinek meg akar felelni, annak nincs vagy rossz az önismerete és nincs önbizalma.
2020. ápr. 29. 20:14
17/25 anonim válasza:
A barátság egy túlidealizált dolog, az emberek szeretnek maguknak ideákat gyártani. Egy illúzió. 5 barátból legalább 1 hátba fog szúrni, legalább 1 pedig majd lelép és otthagy téged szó nélkül.
2020. ápr. 29. 20:25
18/25 anonim válasza:
Nem kitalálom ezt, tapasztalat sajnos....
2020. ápr. 29. 20:30
19/25 A kérdező kommentje:
#17 érdekes meglátás, de én azért szeretnék hinni az emberekben/barátokban. Ok nélkül nem hiszem, hogy bármelyikőjük is hátbaszúrna. Én pl sose tennék ilyet. Idővel úgyis kiderül majd.
2020. ápr. 29. 20:40
20/25 anonim válasza:
Sajnos vannak rosszindulatú emberek. A saját bőrömön tapasztaltam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!