Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Egyre több olyan barátságom...

Egyre több olyan barátságom van, ami egyoldalúvá vált. Hogyan fogadjam el, értsem meg, mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

Ha én nem keresem őket, ők sem keresnek engem. Ha megbeszélünk valami telefonálást, találkozót, lemondják sokszor, tologatják addig, amíg elmarad az egész.

Ha értelmes levélváltásba is kerülünk, akkor is van hogy napokig vissza se írnak és egy hét után kerülnek elő, hogy "jaaj, bocsánat, eddig elfelejtettem válaszolni.".

Ezekbe belefáradtam. Maradt még 1-2 normális barátom/barátnőm ennek ellenére (kb 2, de nagyon nagyon max 3), akikre továbbra is tudok számítani, de azért rosszul esik, hogy a többi kb 4-5 barátnőm meg totál eltűnt, és ezek közül az egyik a legjobb barátnőm volt (2 legjobb barátnő-szerűségem volt eddig életemben, ő volt az egyik), akivel kb 5-6 éven keresztül nagyon szoros barátságunk volt (szinte naponta felhívtuk egymást, meg vele volt több is, kipróbáltunk ezt-azt... ne értsétek félre, nem vagyunk lezbikusok, de volt egy ilyen "kicsapongós" korszakunk, tehát elég bizalmas a múltunk is... meg mikor mindketten párkapcsolati válságban voltunk, akkor is ott voltunk egymásnak, mert elég hasonló gondjaink voltak.. órákat tudtunk személyesen is elbeszélgetni, alig tudtunk elköszönni egymástól, mert annyira dinamikus és jó beszélgetéseink volt...). Szóval fájdalmas ez nekem, hogy pl ilyen jó barátnőt is elveszítettem. :/ De nem is csak ő, rajta kívül is voltak még jó barátságaim, amik szintén haldokolnak, egyoldalúvá váltak.

Tudom, változunk, változnak az emberek, változnak a barátságok, de nekem kezd aggasztó lenni, hogy talán én cs*sztem el valamit ennyire, hogy sorjában halnak el a barátságaim?

Próbálok beletenni, érdeklődni, fenntartani a beszélgetéseket, telefonálást kezdeményezni (ha nincs vírus, akkor elsősorban talit), de egyszerűen egyoldalú. Sokkal többet adok bele, amit kapok. Szívesen adok bele, de csak abban az esetben, ha látom, be is fogadják a közeledésemet. Szomorú vagyok.

21/L vagyok, egyetemista

Köszönöm a válaszokat, tanácsokat.

2020. ápr. 24. 12:25
 1/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom fontos-e, de 2 éve párkapcsolatban vagyok, lehet talán ennek is köze lehet ehhez? Bár én azt érzem, ennek ellenére senkit nem hanyagoltam el, sőt valakivel pont a párkapcsolat hatására erősödött meg egy időre a barátság (sok közös téma adódott a párkapcsolatból kifolyólag).
2020. ápr. 24. 12:28
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A legtobb ember csak azokkal tud kapcsolatot apolni akikkel napi szinten kapcsolatban van, veluk van kozos tema. Az internetes kapcsolattartasnak sok ertelme nincs, max ha ket maganyos emberrol beszelunk.
2020. ápr. 24. 12:38
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Am a korodbol adodoan ez pont az az ido amikor mindenkinek sokat valtozik az elete es rengetegen mas iranyba indulnak el.
2020. ápr. 24. 12:40
 4/8 A kérdező kommentje:
De ahogy idősebbek leszünk, kezdünk dolgozni, összeköltözni párunkkal, ez természetes, hogy nem találkozunk már napi szinten, nem?
 5/8 A kérdező kommentje:

2-3,

Igen, lehet igazad van, és így van.

6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen felületes kapcsolatok messze nem barátságok...
2020. ápr. 24. 12:41
 7/8 A kérdező kommentje:
MÁR valóban nem... régebben annak tűntek. :/
2020. ápr. 24. 12:42
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy barátságban nem kell állandóan a billentyűt koptatni, van amikor hetekig nem beszélek a barátaimmal, nem ezen múlik. A lényeg, hogy ha van valami, kölcsönösen ott vagytok egymásnak. Ettől lesz barátság. Persze az jó, ha gyakran tudtok programokra menni, de ez se feltétel.
2020. ápr. 24. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!