Hogy lehet az embereket komolyan venni, ha nem az számít amit mondasz, hanem az ahogy mondod?
Számukra maga az információ nem érték, csakis az előadásmód.
Nagyon kiábrándultam emiatt az emberekből.
18
Igen, nem te vagy az első "normális" aki ezt mondja. Már több éve a zárt osztályon látnak engem sokan :)
Pedig azóta is tökéletesen funkcionálok az életben az emberi kapcsolatok semmibe vétele mellett is.
21
Tudok örülni dolgoknak szóval nem diagnosztizálnám magam depresszióval. De amiknek örülök azok a kis dolgok, amelyek felett a többség átsurran. Olvasgatok én is mentális betegségekről és azért lenne gyanúm ha tényleg fennállna az.
Amit és ahogy érzek az a gondolataim következménye és nem fordítva.
Biztos neked is voltak dolgok az életedben aminek nem láttad semmi értelmét és nem feltétlen mentális betegség következtében. Na az én esetemben is ez van csak lehet más dolgoknak nem látom értelmét mint aminek te nem láttad.
16
Bocsi, hogy későn reagálok.
Amely példákat felsoroltál azok mind szépek és valóban érdemes megtapasztalni mert örömöket okoznak neked. De ezek sem kivétel a múlandóság szabálya alól. Pillanatnyi, múló örömök. Persze a legjobb, ha nem úgy tekintesz rájuk, hanem mint valami nagy jelentőséggel bíró dologra, mint valami rendkívül fontosra! Mert ez azt a benyomást fogja kelteni benned, hogy igenis van értelme az életnek és annak amik történnek veled. A legjobb akinek ez magától jön, de aki beleásta magát nagyon már a dolgokba mint én elég nehéz visszatérni, mert csak önbecsapásnak fog tűnni az egész. Viszont nem ítélem el azt a személyt aki még ezeket megéli, inkább irigylem, amiért nem ásott túl mélyre és még mindig jól érezheti magát.
A kérdésem elsősorban az információ átadásra vonatkozott, viszont eltértünk a tárgytól elég érthető okok miatt.
Szóval nem ítélem ez azokat megéli amiket felsoroltál. Engem leginkább a színjáték és a kommunikáció túlmisztifikálása lomboz le. Az, hogy az információnak a tartalma senkit nem érdekel, ezért az emberek gyakran félrevezethetők olyan személyek által akik értenek hozzá.
25
Ja és képtelenek önállóan értelmezni az információt, mástól várják el, hogy kifejezze nekik, hogy mit jelent és milyen érzelmet kellene ez most kiváltson.
"De miért számítanál arra, hogy valaki hazudni akar neked?
Ez elég paranoiás hozzáállás."
Ez egyszerű emberismeret. Legtöbbször nem azért hazudnak, mert direkt át akarnak vágni, hanem azért, mert szégyellnek valamit, mert nem mernek felvállalni valamit, mert el akarnak kerülni valamit, mert le akarnak rázni, de nem merik a szemedbe mondani stb-stb. Ezeket mind észrevenni a szavak mögött. Ha nem is esik le rögtön, pontosan hol sántít a dolog, akkor is érzi a legtöbb ember, hogy valami nem klappol.
Emberi kapcsolatokban a semleges az lényegében érdektelen.
És nem féltelek - nemhogy túlságosan, hanem semennyire sem -, hiszen nem vagy senkim. Látod, te is többet látsz még a leírt szavakba is, pedig semmi olyat nem írtam, hogy féltenélek vagy aggódnék érted. Te is ugyanúgy becsapod magad, mint általában az emberek. Jól megmagyarázod magadnak (meg próbálod a külvilágnak is), hogy miért mindenki más a hülye és csak te vagy helikopter.
28
Igen de tipikus példa:
Rengeteg olyan fiatal diák van akik nem veszik komolyan a tanulmányaikat és közepes eredményekkel végezték el.
Én speciel nem voltam az a jelentkezős típus ám írásbeli dolgozatoknál rendszerint magasabb pontszámokat értem el.
Ezzel szemben amikor beszélgetésre / vitára került a sor egy tudományos témakörben rendszerint a közepes eredményeket felmutató személyeknek adtak igazat, mert olyan megnyerően adták el a hülyeségeiket, hogy a többieket csak az érdekelte és a közölt információ nem.
A nonverbális kommunikációt szerintem a hangsúlyozásra kellene használni és nem nonverbális kommunikáció alapján kellene megítélni a közölt információt.
Csak egy vélemény...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!