Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogy lépjek túl és hagyjam el...

Hogy lépjek túl és hagyjam el a baráti társaságot?

Figyelt kérdés

Van egy baráti köröm, akikkel nagyon régóta ismerjük egymást, nagyon sok időt töltöttünk együtt, viszont mindig bántanak engem lelkileg, megváltoztak és rosszat akarnak sokszor, néha jön időszak, mikor jól megvagyunk,majd ismét jön a kiközösítés.

Viszont az a gond, mivel tényleg több éve minden nap tartottuk a kapcsolatot, hozzájuk vagyok láncolva, és nem tudom őket elengedni,mindig visszamegyek hozzájuk, és tönkretesznek, nem tudok új barátokat keresni.

Valaki tud ötleteket, hogy léphetnék túl rajtuk?

2020. márc. 23. 02:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Már bocsáss meg, de ezek nem barátok. Aki engem rendszeresen megbánt az nem a barátom. Számomra arról szól a barátság hogy kiegészítjük egymást, illetve van bennünk valami közös. Én meg úgy látom hogy ezek pont, hogy lerombolnak téged. Meg se érdemlik az idődet. Senki nem fog tudni jó ötletet mondani erre neked, mert nincs jó ötlet. Az egyetlen amit tehetsz az az hogy eldöntöd, hogy a saját érdekedben megszakítod velük a kapcsolatot, és ehhez tartod magad. Az meg a személyiségedtől függ, hogy ez mennyire megy majd könnyen. A többit az idő megoldja. A hozzájuk láncolva hülyeséget meg felejtsd el. Ilyen nincs. Mindenki magáért felel. Ami egyszer jó volt de mára már elromlott azt ki kell dobni a kukába és tovább lépni. Erre nincs fájdalom csillapító. Főleg ha megtettél érte mindent. Senki nem fogja tudni rajtad kívül ezt megoldani. Vannak dolgok az életben amit rajtunk a sor, hogy megoldjuk. Hidd el ha megteszed az első lépést onnantól kezdve az egész könnyebben fog menni. Abban is biztos vagyok, hogy hamarosan új barátok is találni fogsz. Tapasztalatból beszélek. Remélem megfogadod a tanácsomat!
2020. márc. 23. 03:02
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod, igazából internetes barátok, együtt játszunk, és tényleg több éven keresztül (5-6év) napi átlag 7-8 órát beszéltünk, játszottunk, viszont teljesen megromlott ez a viszony.És itthon vagyok, nem tudok mást csinálni, úgy érzem az életem részei lettek, és nem tudom otthagyni őket.
2020. márc. 23. 03:07
 3/8 anonim ***** válasza:
91%
De ott tudod. Tedd meg, a saját érdekedben. Beszélgetni bárkivel tudsz, engem is olyan emberek szólítottak meg akikről nem is gondoltam volna, hogy szóbaállnak velem. A barátság meg majd kialakul, vagy nem.
2020. márc. 23. 08:56
 4/8 anonim ***** válasza:
Határozottan.
2020. márc. 23. 09:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Sajat magad alatt huzod ki az eletet?
2020. márc. 23. 16:22
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha fáj, de nem változtatsz, akkor még nem fáj eléggé.
2020. márc. 24. 12:21
 7/8 anonim válasza:
Ha megromlott, akkor nem tudom minek erőlteted.Mivel internetes barátok, keress mást helyettük, játék közben könnyű barátkozni, biztos találsz helyettük új barátokat
2020. márc. 24. 21:37
 8/8 anonim ***** válasza:

Én is csak azt tudom mondani, mint a többiek, szakítsd meg velük a kapcsolatot, ez a barátság mérgező és rossz hatással van rád. Ahogy a többi válaszoló is írta, ezek nem barátok. Nyilván nehéz folyamat lesz elfelejteni őket a sok év után, de kpées vagy rá, meg tudod csinálni! Én azt tudnám tanácsolni, hogy próbálj meg új barátokat szerezni, tudom most a karantén idején ez még nehezebb, de van egy csomó közösségi oldal, vagy például az anotalk, ott kiválaszthatod, hogy milyen korcsoportban milyen nemű emberrel szeretnél beszélgetni, és ha valaki szimpatikus elkéred pl az insta nevét. Ha van melletted egy igaz barát aki támogat, sokkal könnyebb lesz megszakítanod a barátságot a régiekkel. Persze ehhez először kell keresned egy személyt, akivel összebarátkozol, de ez a 21. század, interneten bárkit megtalálhatsz. Úgy veszem le hogy még tanuló vagy (persze szólj ha rosszul gondolom), nincs a suliban valaki akivel amúgy jóba vagy? Akkor vele mélyíthetnéd a kapcsolatod, őt legalább már ismered.:) Sok sikert!! Képes vagy rá, azok a barátnak nem nevezhető személyek pedig nem érdemelnek meg téged! Te ennél sokkal többet érsz!! Úgyhogy további szép napot, és mégegyszer sok sikert kívánok! :)

U.i.: Ha gondolod írj egy privit, szívesen beszélgetnék veled:)

2020. ápr. 4. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!