Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Az angolok sértésnek veszik...

Az angolok sértésnek veszik ha egyenrangú félként kommunikálsz velük?

Figyelt kérdés

Elvárnak egy bizonyos fokú alárendeltséget?

Úgy vettem észre ha ugyanolyan hangnemben beszélek hozzuk mint otthoni havereimmel, barátaimmal azon besértődnek.

2020. márc. 2. 14:16
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

10

Nem ezen volt a hangsúly kérdésemben.

Nyilván nem úgy “bratyizgatok” egy tiszviselővel sem otthon mint a haverommal.

A lényeg, otthon sehol, senkitől nem kaptam olyan visszajelzést, hogy valami gond lenne a kommunikációmmal míg Angliában valamiért irritáltak, sértődöttek akikkel beszélek.

Most vagy az van, hogy minden magyarral gond van amiért nem sértődnek be vagy az van, hogy az angolok túl könnyen besértődnek.

2020. márc. 2. 16:22
 12/14 anonim ***** válasza:
97%
Vagy az angoloddal és a hozzáállásoddal van a gond. A válaszaid alapján én erre tippelek.
2020. márc. 2. 17:12
 13/14 anonim ***** válasza:
30%
Az ide valaszolok nagymazlistak, mert en igen is azt tapasztalom, hogy megvan a birodalmi felfogas.
2020. márc. 2. 17:46
 14/14 Laylah ***** válasza:
100%

Két évet voltam kint, semmi ilyet nem tapasztaltam. A hotel ügyvezető igazgatója ugyanolyan jófej volt velem, az egyszerű takarítóval, aki épp a főnökeimet helyettesítettem távollétükben néhány napi meetingen, mint bárki mással. Alapvetően is ilyen volt mindenkivel, széles mosollyal, nevén szólítva, előre köszönt mindenkinek. A vendégek jó része, akikkel több mondatot váltottam, szintén nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, különösen az idősek. Sokszor voltak nálunk nyugdíjas kirándulócsoportok elszállásolva, egyszer-kétszer volt, hogy egy-egy nénivel 10-15 percet is beszélgettem az ajtóban, kedvesek voltak, érdeklődőek, hogy honnan jöttem, mi célból jöttem, mik a terveim az életben, hogy boldogulok, stb. A banki alkalmazottak és az NI irodások is kedvesek voltak, nem fúvódtak fel, ha adott esetben valamit többször el kellett ismételniük, mert nem értettem.

Persze mindenhol vannak "díva" típusok is, akik szemében csak egy takarító senki voltam, akinek az a dolga, hogy csendben kinyalja a hátsó felüket. Javarészt viszont, ha mondjuk este szobaszervizeltem, mindig nagyon mosolygósak és hálásak voltak a szolgáltatásokért - persze, ha te is úgy állsz hozzájuk, hogy mosolyogva, udvariasan. Legtöbbször amit adsz, azt kapod vissza, de az angolok sokkal nyugodtabbak, ráérősebbek, relaxáltak mint a magyarok, ezért sokkal kevésbé stresszesek, van energiájuk kedvesnek, megértőnek, türelmesnek lenni.

2020. márc. 2. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!