Megromolhat a barátság köztünk, ha nem fogadom el az ajánlatát?
Egy ideje tudok már róla, hogy a feleségével tőzsdéznek meg életbiztosításokkal házalnak. Azt nem tudtam, hogy ez utóbbiért már most a rendes jól fizető, bár nagyon stresszes állását/szakmáját feladta.
Nem rég elhívtak minket az ő egyik "barátjukhoz", amit eleve furcsálltunk, mert jó ideje nem találkoztunk már de legyen. Amikor odaértünk derült sajnos csak ki, hogy nem baráti meghívásról van, csak egy biztosításra akartak minket rábeszélni 3 órán keresztül rajtuk kívül másik 2 emberrel. Se én, se a párom megbántani nem akartuk őket azzal, hogy felállunk, pedig lehet ez lett volna a helyes lépés.
Most hívogat folyamatosan, hogy ha nem akarjuk a legnagyobb összegűt, akkor lehet kicsiben is kezdeni. Vagy ha én nem, akkor gondoljak a páromra :).
Ezt hogyan lehet, vagy lehet-e egyáltalán normálisan elutasítani? Olyan, mintha nem akarnának leállni, hiába mondtuk, hogy nem kérünk ilyesmit. Volt már valakinek ilyen barátja, ismerőse?
Ez a barátság már ott megszűnt, mikor ilyen aljas hazug módon átvert azzal, hogy egy ártatlan baráti vendégség meghívását hazudta neked.
Te már csak egy balek vagy neki, akiből reméli hogy valami pénzt ki tud húzni.
Jajj, ezt velem is megcsinálta egy rég nem látott barát... Jól esett, hogy megkeresett, örültem a találkozásnak, erre jött a hideg zuhany, amikor kiderült az igazi ok...
Szerintem, ha ilyen pofátlan, akkor sértődjön csak meg, én legalábbis megmondtam neki kerek-perec, hogy engem semmi nem érdekel azon kívül, hogy mi van vele és a családjával. Vagy hajlandó erről beszélgetni, vagy már megyek is.
Elképzelhető, hogy vége lesz a barátságnak, ha "nem fogadjátok el ajánlatukat", gondolom minden megkötött üzletért kétségbeesetten küzdenek és esetleg ezt "cserbenhagyásnak éreznék". Ha nem előnyös számodra semmiképpen, akkor csak ezért ne kösd meg véleményem szerint. Udvariasan meg lehet mondani, hogy "nem", de sértődés lesz a vége nagy valószínűséggel. Ismertem én is valakit, aki mesélte, hogy egyik barátja hasonlóval kereste meg, "társuljon be alá, vegye meg a harmincezres kezdőcsomagot" (nem baj ha nincs rá pénze, kérjen kölcsön valakitől), mivel nem volt hajlandó erre, ezért hatalmas sértődés lett.
Véleményem szerint is átverés, hogy meghívásnak álcázták az üzleti ajánlatot és nem mondták meg egyenesen a valódi okot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!