Ki hol talál új barátokat?
Én is introvertált vagyok, nagyon nehezen nyitok más emberek felé. Annyira durván, hogy kvázi félek ráírni barátaimra, ismerőseimre (pl. FB-n). Ez még nekem is ijesztő. Is félek, hanem inkább attól tartok, hogy egy idő után nem lesz téma, amiről beszéljünk (a szia-hogy vagy-mit csinálsz kivételével), és ellaposodik a beszélgetést.
Ezt úgy próbálom kompenzálni, hogy mindenféle közösségi programra elmegyek. Évek óta dolgozom azon, hogy túllépjek az emberektől való félelmeimen.
Volt egy csomó netes barátom egy időben, amikor még tényleg nem akartam kimozdulni sehova. Ha biztos vagy abban, hogy a neten szeretnél barátkozni, akkor az érdeklődési körödnek megfelelőket válaszd. Pl., ha filmezel, ajánlom a snittet, ha olvasni is szeretsz, a molyt. Nekem netes barátaim a fórumos szerepekkel lettek, ezt is tudom ajánlani, ha érdekel az ilyesmi.
De a többiekhez hasonlóan én is úgy gondolom, próbálj meg nyitni a külvilág felé. Szerintem meg kell adjuk magunknak azt a lazaságot, hogy néha megnézzünk egy filmet vagy egy-két részt egy sorozatból. Kb. olyan szórakozás ez, mint olvasni (ha megfelelően választjuk ki, mit nézzünk). Viszont több időt száj arra, hogy a friss levegőn legyél, és prábálj meg minél több alkalmat teremteni arra, valódi, face-to-face beszélgetéseket folytass emberekkel. A hangsúly az arányokon kell legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!