Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Velem van a baj, vagy ez már...

Velem van a baj, vagy ez már másnak is sok lenne?

Figyelt kérdés
Megismerkedtem az egyetemen egy lánnyal, szaktársak vagyunk. Én egyedül mentem az egyetemre, nem ismertem ott senkit, szóval mindenkivel beszélgettem, ismerkedtem, barátkoztam és úgy alakult, hogy ezzel a lánnyal csomót találkoztam, beszéltünk, sok közös óránk is lett, közel laktunk egymáshoz és együtt jártunk haza. Alapvetően kedveltem, de néha már azt éreztem, hogy túl sok és túl ragaszkodó. Azóta is egy folyamatos dilemmában vagyok, mert néha azt érzem, hogy elegem van belőle, meg akarok tőle szabadulni örökre és soha többet nem akarom látni vagy pedig úgy vagyok vele, hogy kedvelem, szívesen beszélgetek vele és kicsit bűntudatom van, hogy előtte miért nem értékeltem. Most is ezt történt. Találkoztunk, beszélgettünk stb., minden tök jó volt és tényleg én is élveztem. Most viszont már megint elegem van belőle, mert már egy órája írogat nekem, hogy elmehetnénk együtt ide, elmehetnénk együtt oda, milyen jó lenne együtt lakni, majd legközelebb akkor foglalunk közös szobát, ugyanazokat a kurzusokat vette fel amiket én is, most a szabválokat nézegeti, hogy akkor olyat választ, amire én is jelentkeztem, szóval kb. minden órám is együtt lesz vele. Engem ez megmondom őszintén, hogy kiakaszt, mert nekem ez már sok. Mintha ő valahogy nem érezné, hogy mi a határ... mert oké, hogy szeret velem lenni, de szerintem ez már sok.
2020. jan. 30. 19:17
 1/10 anonim ***** válasza:
24%

Hogy-hogy nem veszed észre, hogy totálisan szerelmes beléd és arra vár, hogy pozitívan reagálj? Ha kicsit is lépnél feléje, bizonyára nem lenne ilyen rámenős és több nyugtod lenne tőle.

Ha szimpatikus neked, akkor miért nem lépsz? Megkönnyebbülnél.

2020. jan. 30. 19:22
 2/10 A kérdező kommentje:
Barátok, barátságok kategóriába tettem fel a kérdést, mindketten lányok vagyunk, egyikünk sem leszbikus, szóval nem erről van szó.
2020. jan. 30. 19:24
 3/10 anonim ***** válasza:
97%

Mi a kérdés igazából?

Vasnnak ilyen barátok akik egyszerűen ragaszkodóak és vannak akik kevésbé. Vagy elfogadod, hogy ő ilyen, vagy ignorálod, vagy megpróbálsz egy határt felállítani, aztán vagy megszokja vagy nem.

2020. jan. 30. 19:34
 4/10 anonim ***** válasza:
97%
Finoman tisztázni a határokat, ezt más nem tudja megtenni helyetted. Indulatmentesen. Bár, ha érzékeny és - esetleg - sok elutasításban volt része, elképzelhető, hogy megsértődik, magába zuhan.
2020. jan. 30. 19:37
 5/10 anonim ***** válasza:
97%
Se teljesen megszakítani nem kell a kapcsolatot, se sülve-főve együtt lenni. Beszéld meg vele a problémád.
2020. jan. 30. 19:38
 6/10 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem ő többet érez mint barátság.
2020. jan. 30. 20:31
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha a kérdésedben legalább egyetlen betűcskével (N vagy L betűvel) jelezted volna a nemedet, biztosan nem azt írtam volna, amit az 1.-ben írtam. Fiú is írhatta volna ugyanezt a szöveget ebbe a kategóriába.

Nézetem szerint a lány nagyon kötődik hozzád, megkedvelt, mint barátot.

Én is azt javaslom, hogy korrekt módon közöld vele, ha valamilyen javaslatát nem fogadod el és közöld azt is, hogy miért. Tedd ezt indulatmentesen, nem felháborodva, hanem megértve őt is, ha valamit akar. Tényleg az is lehet, hogy életében sok elutasításban volt már része és a Te esetleges letaglózásod nagyon szíven ütné őt. Nagyon szokatlan ez a ragaszkodás. Beszélgetéssel derítsd ki valahogyan ennek az okát és máris másképp állsz majd a dolgokhoz, de nem kell magad emiatt feláldoznod.

2020. jan. 31. 09:36
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt ilyen barátnőm. (Nő vagyok, és egyikünk sem a nőkhöz vonzódik, nem is erről volt szó, hanem arról, amit a Kérdező is ír.)

Nála kiderült, hogy nagyon súlyos lelki problémái vannak, depressziós volt, képtelen volt bárkivel kapcsolatot teremteni, eleve csoda, hogy mi összebarátkoztunk. De ha már így alakult, kapaszkodott, mint egy pióca, nehogy elveszítsen.

Próbáltam neki finoman mondani, hogy kontraproduktív, amit csinál, mert pont emiatt fogok menekülni. Próbáltam neki vagy egy évig segíteni, de a végén úgy kicsinált, hogy kénytelen voltam nagyon durván minden kapcsolatot megszakítani vele, amikor már ott tartottunk, hogy öngyilkossággal fenyegetőzött, ha egyetlen nap(!) egyetemi vizsga miatt nem tudtam elmenni hozzá.

Nagyon remélem Kérdező, hogy ti nem juttok ide, hanem rendesen meg tudjátok beszélni a dolgot.

2020. jan. 31. 10:00
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy hogyan tudnám vele megbeszélni, mert nagyon érzékeny, depressziós is, szociális fóbiája is van, szóval kvázi "nehezebb eset" ebből a szempontból. Picit hasonlít a helyzet ahhoz, amit az utolsó válaszoló írt. Azt nem gondolnám, hogy odáig fajulna, mert szerintem ő azért nem ilyen és a családjával is extra jó a kapcsolata, viszont azért nem olyan, mint egy egészséges lelkű ember. Én mindig próbálok picit elszakadni tőle, hogy kicsit nélküle is lehessek, de minden nap találkozunk és így picit nehezebb.
2020. jan. 31. 13:39
 10/10 anonim ***** válasza:
Az is lehet, hogy szakember (pszichológus) segítségére van szüksége, aki önbizalmat öntene bele.
2020. febr. 1. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!