Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mitcsinaljak ha van egy...

Mitcsinaljak ha van egy baratnom kb 8 eve ismerem mar sulibol nagy baratok voltunk de mar nincs kedvem hozza. De nemakarom csak ugy lekoptatni. Hogy adjam a tudtara h en mar ellennek magamnak is?

Figyelt kérdés
idegesitenek a szokasai is mar pl ugyerzem vannak helyzetek amikor leszegyenit esku. (baratsag 2 lany)
2020. jan. 13. 21:23
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

"Valami jó tipp?"

Leírtuk,hogy beszéld meg vele. De ne mi adjuk már a szavakat is a szádba. A levelet ne írjuk meg helyetted?

2020. jan. 14. 08:44
 12/24 anonim ***** válasza:
37%

Amúgy tényleg mennyi baromi egyenes jellem van itt.

Azért nem tudom, ha nektek így a szemetekbe mondanák, hogy bocs, de már nem szeretnék veled barátkozni, szép volt az elmúlt akárhány év, de én másfelé fejlődtem, te pedig egyre gázabb vagy. Szerintetek ez pl. jólesik?

Sokkal kényelmesebb és a másik fél számára is kíméletesebb, ha "nem érek rá" éppen. Mondjuk az elkövetkező fél évben egyszer sem. Garantáltan le fog lépni. (De hát itt ugye csupa spártai jellem van.)

2020. jan. 14. 09:57
 13/24 anonim ***** válasza:

Milyen jó tipp? Értelmes ember módjára meg kéne beszélned vele, hogy nem működik részedről. Vagy ahhoz már nem vagy elég nagylány?

Az igekötőket meg tanuld meg helyesen alkalmazni, “le” nem tud szégyeníteni, maximum megszégyeníteni.

2020. jan. 14. 12:52
 14/24 anonim ***** válasza:

12

Az őszinteség nem feltétlenül egyenlő a kíméletlen őszinteséggel.

A másik meg, hogy ne nézzük már hülyének a másikat. Engem rázott már le "barát" úgy, hogy sose ért rá, és ő maga már nem hívott, csakhogy ugyanúgy szarul éreztem magam, mintha elmondja kerek-perec, hogy már nincs rám szüksége, sőt még becsapva is éreztem magam.

Szóval nem kíméletesebb, csak a sunyi, gyáva, alamuszi elkotródónak kényelmesebb, problémamentesebb.

2020. jan. 14. 15:09
 15/24 anonim ***** válasza:

" Azért nem tudom, ha nektek így a szemetekbe mondanák, hogy bocs, de már nem szeretnék veled barátkozni, szép volt az elmúlt akárhány év, de én másfelé fejlődtem, te pedig egyre gázabb vagy. Szerintetek ez pl. jólesik?

Sokkal kényelmesebb és a másik fél számára is kíméletesebb, ha "nem érek rá" éppen. Mondjuk az elkövetkező fél évben egyszer sem. Garantáltan le fog lépni. (De hát itt ugye csupa spártai jellem van.) "

Hát ez csúnya bukta,mert történetesen engem is tök kényelmesen,sunyin rázott le az egyik barátom,minden szó nélkül letiltott mindenhonnan. És most örülnöm kéne,mert neki kényelmes volt? Ugye azért vágod,mekkora hülyeséget írtál? Igen,én jobban örültem volna,ha megmondja. És senki nem beszélt kíméletlen őszinteségről,az pont az,amit a kérdező felvezetett: "meguntalak,szégyenítesz"stb...mi azt javasoltuk,hogy úgy mondja,hogy már nem működik,nem találja vele a közös hangot,stb. Ebben mi az a marha nagy kíméletlenség? Emberek vagyunk bakker,nehogy már nehezünkre essen ennyi minimumot megadni a másiknak. Tényleg nagy bajban van a világ,ha már azt se várhatom el egy állítólagos barátomtól,hogy tisztességesen megbeszéljük és elköszönjünk egymástól. Nem,inkább hagyjuk ott a másikat,mint eb a szarát. Bravó!

2020. jan. 14. 15:19
 16/24 Wesler válasza:
Szerintem is az lenne a legegyenesebb mindenki számára (számodra is Kérdező), ha szemébe nézel és elmondod neki, hogy "Nem akarok veled találkozni többet!". Így te tudod ő tudja, lehet sértődés lesz belőle, de még mindig jobb mint az, amit a szerencsétlen 74%-os írt, hogy még csak nem is szólsz neki csak elköltözöl pl. Ez szerintem a legprimitívebb és legbunkóbb megoldás amit csak ember kitalálhat. Úgy utálom, mikor valaki ennyire NEM egyenes, hogy még a 8 évig tartó barátságát is ennyire SZARBA veszi, hogy semmit nem közöl a szerencsétlen lerázandó féllel.
2020. jan. 14. 15:25
 17/24 anonim ***** válasza:
Amúgy 74%-os csak még a margóra annyit,hogy ha valakit így egy csettintésre leráznak,mint ahogy te szoktad másokkal ugye,az azért vágod,hogy mekkora károkat okozhat egy emberben? Megváltozni nem tud,mert fingja sincs,hogy mit rontott el,így simán beleszaladhat még 5 ilyen helyzetbe. És ha ő komolyabban vette a barátságot,mint az a vödör gané,aki egy szó nélkül otthagyta,akkor meg talán még marcangolja is magát,hogy vajon mi történt,miért,stb. Olvastam egy ilyet pont itt,hogy 3 év elteltével még mindig agyal rajta,hogy mi lehetett a baj,mivel érdemelte ki,hogy csak úgy eltűnt a barátja,mert nem lett lezárva. Ja,ennyire gallyra vágni egy embert végülis nem gáz ha nekünk kényelmes,ugye?
2020. jan. 14. 15:29
 18/24 anonim ***** válasza:
37%

"És ha ő komolyabban vette a barátságot,mint az a vödör gané,aki egy szó nélkül otthagyta,akkor meg talán még marcangolja is magát,hogy vajon mi történt,miért,stb. Olvastam egy ilyet pont itt,hogy 3 év elteltével még mindig agyal rajta,hogy mi lehetett a baj,mivel érdemelte ki,hogy csak úgy eltűnt a barátja,mert nem lett lezárva."

Olyan kb nincs szerintem aki nem tudja mi volt a baj, vagy csak magának is tagad. Nekünk például baráti társaságunk volt, mindenki tudta magáról hogy a többieknek mi nem tetszik benne, mert közösség voltunk, voltak veszekedések, pártolások néha napján, nem lehet 7 ember pont ugyanolyan. Nekem abból a társaságoból már csak egy barátnőm van, mert ő legalább őszinte, de megértő is. Nekem a 20-as éveimben már nem az volt a fontos hogy pasikat nézegessek a folyosón, és az instán nyáladzak vadidegenek után, de a többiek ezen a szinten ragadtak. Egyébként azt is elmondom hogy így már évek távlatából csak nekünk kettőnknek van komoly kapcsolata.

Tehát, nem lehet valakit csak úgy otthagyni, mert 2 igaz barát tudja egymásról ha valami nem stimmel. Vannak nézeteltérések, szájhuzgatások, "most nem érek rá" mondatok. Aki ezeket nem veszi észre elég ostoba, főleg aki 3 év múltán is ezen bánkódik. Senki nem gondol egyszer csak egyet hgy na mától nem kedvellek.

Kérdező, csak annyit tudsz tenni hgy lassan leszakasztod magadról, vagy ha akarod el is mondhatod neki hogy nem érzed már jól magad vele, mert más irányba változtál.

2020. jan. 14. 17:49
 19/24 Wesler válasza:
Érdekes ember lehetsz te lányom. xD Ha jól gondolom te valami szuper ember vagy, akkor meséld el, hogy sajnos mivel lehetséges, hogy valaki nem fogja tudni (mert vannak olyanok akik olyanokat tanácsolnak, mint te is részben, hogy ne mondjon neki semmit, csak szép lassan leszakassza magáról), akkor az esetben mi a tököm van, mert ez nekem pofátlanságnak néz ki, mintsem emberi jó modornak. :)
2020. jan. 14. 18:24
 20/24 anonim ***** válasza:
90%

19.

Akkr te csak oda mész hozzájuk, és elmondod, hogy bocs, marhára idegesítesz, és utállak mint a cart, többet ne keress? Vagy hogy csinálod tapintatosan, áruld el akkr. :) És igen, én inkább megmondom hogy bocs nem érek rá. De rendszerint hidd el, egy okos ember levágja hogy nem kívánják a jelelétét, előbb utóbb lesz egy veszekedés, borul a bili és vége is.

Olyan ez mint egy párkapcsolat, ahol kiszeretsz a másikból. Ott szakításnál én pl. próbáltam kedves lenni, de mikor már 20 perce hallgatom a sírást és a könyörgést elég lett és otthagytam a fenébe. Ez semmivel sem kegyesebb mint egy barát "csendes" leakasztása. :)

2020. jan. 14. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!