Miért van olyan kevés olyan ember aki nem "érdekember" aki mindig csak azt nézi, hogy neki egy helyzet milyen előnyökkel jár én nem aszerint cselekszik, hogy mi a morálisan helyes?
Én a morálisan helyesen cselekvő emberek közé sorolom magam és elmondhatom, hogy megfigyeléseim szerint rettentő kevés olyan ember van aki azt nézi, hogy mi lenne a helyes. Általában azt nézik, hogy egy helyzet neki milyen előnyöket hoz, legyen az anyagi, ismertségi, népszerűségi, szórakozási stb, még ha nem is mindig morálisan a helyes döntést hozzák.
Én ezeket az embereket gerinctelennek tartom és lenézem és sajnos ki merem jelenteni, hogy a nagy többség ilyen.
Jogom van ítélkezni felettük?
Azért nincs olyan ember, aki általad lett megfogalmazva, mert lényegében van, de 100%. hogy őket kihasználják, átb×km így sajnos jobban jár, ha őt is bedarálja ez az újfajta szemlélet, ha élni akar ebben a xar társadalomban.
Sajna tapasztalatból mondom, amit mondok.
Nincs jogod ítélkezni senki felett, nem vagy bíró. Véleményed lehet, bár az meg olyan mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.
Egyébként ha rendes embert akarsz látni, akkor neked gyerekekre van szükséged. Őket még nem őrölte fel annyira a modern társadalom, mint a felnőtteket. Ugyanis sok ember nem ilyen tapló parasztnak születik, és nem is annak nevelik, de végül az embertársai úgyis elérik, hogy ne akarjon jót senki másnak, csak magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!