Nem tudom elviselni a gyenge jellemű embereket. Miért van ez?
Szerintem csak szimplán nincs önismereted, kényszeresen, autista módjára, végletekbe menő módon igyekszel bekategorizálni az embereket és saját magad is, de külső nézőpontból ordít, hogy mennyire hamisan látod a dolgokat. Pl nem tudod elviselni a gyenge jellemű embereket, de vagy igazad van abban, hogy a párod olyan teszetosza, hogy nélküled nem lenne képes végezni a munkáját (értsd: gyenge jellemű, és ennek ellenére együtt vagy vele), vagy csak te hiszed kényszeresen, hogy nélküled sehol nem lenne és ezzel kvázi belekényszeríted a teszetosza papucs szerepbe azzal, hogy mindent kiveszel a kezéből és nagy hősies módon elvégzed helyette a feladatait.
Én is orvos leszek néhány éven belül, megértem, hogy miért nem szeretnél gyereket. Az ember nem azért tanul egész életében, nem azért ad fel rengeteg mindent már az egyetem alatt, nem azért hajt kőkeményen, hogy utána eldobja az egészet és főállásban babakocsit tologató anyuka legyen éveken át. Az is igaz, hogy egy gyerekkel együtt jár rengeteg öröm, de ugyanakkor rengeteg kínlódás is, és a kínlódást általában az édesapák nagyvonalúan ráhagyják az anyákra, az örömökből viszont kiveszik a részüket. Viszont normális, nem autista ember tudja, hogy ez nem törvényszerűség, nem "megtörténik" az emberekkel, hanem ők választják ezt a családmodellt. Semmi nem akadályoz abban, hogy te más megoldásokat találj, pláne, ha a párod is támogatna ebben.
"Akit érdekel bővebben a munkám vagy a diplomáim privátban szívesen válaszolok."_
Engem érdekelne Sensei, de mivel fentebb írtam, hogy te fekete öves vagy, engem tuti helyben hagynál egyből...
Kicsit úgy érzem, mintha azt éreznéd hogy a munka az érték. Minél többet dolgozol és minél jobb vagy benne, annál értékesebb.
Nem érzed úgy, ha nem dolgoznál akkor értéktelennek érezned magad?
Ez megmagyarázná azt is, másokban miért látod a gyengeséget ha nem dolgoznak. Mert szerinted akkor lesz valaki.
Apád üzletemberként lehet ilyen hozzáállást táplált beléd.
Szerintem iszonyat furcsa hogy ilyen vagy. Van család, barát, szeretet, nem a munka az élet. Képzeld el hogy visszanézel idősen az életedre. Melyik esik jobban? Ha családot alapítasz, barátoddal vagy, a gyerekeid mosolya, emlékek, vagy az hogy szép cégvezető lettél?
Örökbe is fogadhatsz egy idősebb gyereket, mondjuk egy 10 évest. Ő mellette dolgozhatsz.
A karrieristák fogadnak inkább örökbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!