Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Nem tudom elviselni a gyenge...

Nem tudom elviselni a gyenge jellemű embereket. Miért van ez?

Figyelt kérdés
Nő létemre egyetlen igazi barátőm van, a családból meg egy nő van akivel jól kijövök. Férfibarátokból nincs hiány de egyre inkább kezd kérdőjeleket támasztani bennem ez a tény. Hozzátartozik, hogy nagyon karrierista, makacs és céltudatos személy vagyok, nem tűröm a gyengeséget. Talán épp ezért sem tolerálom ha egy nő anyagilag teljesen a férfitól függ. Zavar a tény és épp ezért nem tudok tisztelni egy ilyen embert. Persze nem vagyok velük pofátlan de nem tudom szívből tisztelni akármennyire jól gondoskodik a családról. Édesapám iszonyat tehetséges és jól képzett üzletember, édesanyám háztartásbeli, én orvos vagyok de mérnöki meg tanári diplomával is rendelkezem. A párom mérnök de a családi vállalkozásukat vezeti és ő sem ért meg engem, szerinte nincs baj azzal ha a nő nem dolgozik. Sokat is veszekszünk emiatt mert szerinte már gyereken kellene gondolkodni de én nem akarom feladni a munkám még. Sokszor megkapom, hogy jobb lett volna egy 8osztályos fruskát elvenni helyettem.. ami bánt de tudom, hogy nélkülem nem lenne sikeres mert én bonyolítom a fontosabb tárgyalásait és a komolyabb döntéseket is én hozom meg amikor szükség van rá (évente 1-2x). Nem tudom mit tegyek az életemmel. Szívem szerint a munkámnak élnék de boldoggá akarom tenni a páromat is ugyanakkor nem tudnám elviselni magam ha nem dolgoznék semmit a baba mellett. Tudom, hogy nehéz meg alváshiány meg a legalapvetőbb dolgokra sem lesz időm de nekem a munka az amiért fizetnek

2019. dec. 25. 05:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Én durvábbat álmodtam. Gondoltam rá én is, hogy kiírom ide 6:27 körül a gyakorikérdésekre.
2019. dec. 25. 10:07
 12/19 anonim ***** válasza:

Szerintem csak szimplán nincs önismereted, kényszeresen, autista módjára, végletekbe menő módon igyekszel bekategorizálni az embereket és saját magad is, de külső nézőpontból ordít, hogy mennyire hamisan látod a dolgokat. Pl nem tudod elviselni a gyenge jellemű embereket, de vagy igazad van abban, hogy a párod olyan teszetosza, hogy nélküled nem lenne képes végezni a munkáját (értsd: gyenge jellemű, és ennek ellenére együtt vagy vele), vagy csak te hiszed kényszeresen, hogy nélküled sehol nem lenne és ezzel kvázi belekényszeríted a teszetosza papucs szerepbe azzal, hogy mindent kiveszel a kezéből és nagy hősies módon elvégzed helyette a feladatait.

Én is orvos leszek néhány éven belül, megértem, hogy miért nem szeretnél gyereket. Az ember nem azért tanul egész életében, nem azért ad fel rengeteg mindent már az egyetem alatt, nem azért hajt kőkeményen, hogy utána eldobja az egészet és főállásban babakocsit tologató anyuka legyen éveken át. Az is igaz, hogy egy gyerekkel együtt jár rengeteg öröm, de ugyanakkor rengeteg kínlódás is, és a kínlódást általában az édesapák nagyvonalúan ráhagyják az anyákra, az örömökből viszont kiveszik a részüket. Viszont normális, nem autista ember tudja, hogy ez nem törvényszerűség, nem "megtörténik" az emberekkel, hanem ők választják ezt a családmodellt. Semmi nem akadályoz abban, hogy te más megoldásokat találj, pláne, ha a párod is támogatna ebben.

2019. dec. 25. 11:23
 13/19 A kérdező kommentje:
A férjem viselkedése pont azért zavar mert nem ilyen volt amikor hozzámentem. Karrierista, határozott céltudatos, csodálatos ember volt, sikeres a munkájában és mindíg pozitív. Az apja halála után vette át az üzletet amivel rengeteget dolgozik kevés megtérüléssel és nem is szereti ezt csinálni de az édesanyja hatására nem adja el. Próbálok neki segíteni, mert gimis koromban sokat láttam, hallottam édesapámat ahogy az üzleteit kezelte. Egyébként egyáltalán nem vagyok a férfi nem ellen, sőt. Jobban kijövök a férfiakkal mert tettrekészebbnek érzem őket akik nem a nyafogással meg fölösleges érzelmekkel foglalkoznak. Egyébként 32 éves vagyok és szerintem bőven van időm még gyereknevelésre. Az empátiával nincs gondom, gyerekek, állatok, idős emberekkel szemben. Az zavar ha egy életerős ember teljesen mástól függ aki akár dolgozhatna is magáért. Akit érdekel bővebben a munkám vagy a diplomáim privátban szívesen válaszolok.
2019. dec. 25. 14:31
 14/19 anonim ***** válasza:
55%
32 évesen 3 diploma...Aha...
2019. dec. 25. 14:36
 15/19 anonim ***** válasza:
Láthatóan saját magaddal nagyon meg vagy elégedve, de vajon elgondolkoztál valaha is azon, hogy mindezt elérted volna-e, ha anyukád lenézett háztartásbeliként nem biztosítja a hátteret neked? Ha neki is a munkája lett volna az első, te most nagy eséllyel nem a diplomáidat számolgatnád, hanem a pszichológusnál próbálnák összekaparni magad a gyermekkori elhanyagolás következményeképpen.
2019. dec. 25. 17:34
 16/19 anonim ***** válasza:

"Akit érdekel bővebben a munkám vagy a diplomáim privátban szívesen válaszolok."_

Engem érdekelne Sensei, de mivel fentebb írtam, hogy te fekete öves vagy, engem tuti helyben hagynál egyből...

2019. dec. 25. 17:37
 17/19 anonim ***** válasza:

Kicsit úgy érzem, mintha azt éreznéd hogy a munka az érték. Minél többet dolgozol és minél jobb vagy benne, annál értékesebb.

Nem érzed úgy, ha nem dolgoznál akkor értéktelennek érezned magad?

Ez megmagyarázná azt is, másokban miért látod a gyengeséget ha nem dolgoznak. Mert szerinted akkor lesz valaki.

Apád üzletemberként lehet ilyen hozzáállást táplált beléd.

Szerintem iszonyat furcsa hogy ilyen vagy. Van család, barát, szeretet, nem a munka az élet. Képzeld el hogy visszanézel idősen az életedre. Melyik esik jobban? Ha családot alapítasz, barátoddal vagy, a gyerekeid mosolya, emlékek, vagy az hogy szép cégvezető lettél?

2019. dec. 26. 10:11
 18/19 anonim ***** válasza:
Megfertőztek téged.
2020. febr. 3. 17:21
 19/19 anonim ***** válasza:

Örökbe is fogadhatsz egy idősebb gyereket, mondjuk egy 10 évest. Ő mellette dolgozhatsz.

A karrieristák fogadnak inkább örökbe.

2021. júl. 9. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!