Miért van az, hogy amikor határozottan vállalom azt aki vagyok, gondolataim, véleményem akkor senki nem keresi a társaságom, amikor meg szubmisszív, alkalmazkodó, másokhoz igazodó voltam akkor azért hívtak ide-oda?
2
Igen részben erről van szó, de nem indok nélkül teszem.
Régebben hallgattam ha valaki valami sértőt mondott és magamban feldolgoztam, de aztán rájöttem, hogy ezzel magamat alázom meg.
Ezért azt kezdtem gyakorolni, hogy minden esetben visszaválaszolok keményen, határozottan, hogy tudatára adjam én ezt nem tolerálom. Kicsit az az érzésem van, hogy csak azért hívtak, legyen egy gyenge láncszem aki mellett mindenki többnek érezheti magát, amikor meg nem vállaltam ezt a szerepet, akkor már nem volt "hasznom". Nem biztos, hogy ez volt, de ezt gyanítom.
Szóval szerintem jogosan jártam el, kiálltam magamért, más kérdés, hogy a többieknek az nem volt okés, hogy én ugyanolyan státuszt, előjogokat követeltem a kis "baráti" társaságban mint ami nekik volt, ezért eltettek láb alól.
Amúgy nem bánom, csak elgondolkodtat a dolog, hogy lehetnek ennyire aljasok az emberek. Hogy még egy sima szocializálódásból is versenyt csinálnak.
Én mindig azt mondom, hogy ahogy az ember életútja halad és fejlődik a személyisége, a barátok jönnek-mennek. Valakit már nem fog tudni megtartani, valaki pedig még erősebb lesz. Nekem régen hatalmas baráti társaságom volt. Mivel már akkor is megmutatkozott, hogy elég erős személyiségem van, ezért ez idővel lassan szépen leépült. Egyáltalán nem bánom. Akik még mindig a társaságom részét képezik, azok így szeretnek, nem kell előttük megjátszanom magam semmilyen irányban.
Legyél olyan, amilyen vagy. Egészséges önbizalommal, határozott kiállással. Aki megmarad, megmarad, aki nem, az nem. Ne hibáztasd ezért őket, ők is csak emberek és egyáltalán nem biztos hogy tudatában vannak annak, mit is műveltek, ahogy te is csak sejted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!