Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit csináljak, ha már kezdem...

Mit csináljak, ha már kezdem nem szeretni a metált a barátaim miatt?

Figyelt kérdés
16 éves metálos fiú vagyok, a barátaim is metált hallgatnak. Mindíg zenéket küldenek nekem, meg olyanokat írnak, hogy melyik bandának mikor lesz új albuma, meg ilyenek, de idővel rájöttem, hogy ez engem nem is nagyon érdekel, inkább azokat a zenéket hallgatom, amiket magamnak találok és tetszenek. A másik, hogy amúgy is irritál, ha valaki elküld egy zenét, hogy hallgassam meg. Tehát a barátaim élete már kb. majdnem csak a metálból áll, de engem eléggé hidegen hagy már, és csak simán zeneként tekintek rá, amit hallgatok, de az életemet nem befolyásolja. Egyik ismerősömnek mondtam már olyat, hogy az autók és az ilyen dolgok sokkal jobban érdekelnek, mint a metál, erre azt mondta, hogy csalódott bennem. Eleinte azért lettem metálos, mert kicsit különbözni akartam a többi embertől, viszont most kezdtem el rájönni, hogy itt már csak a p*csméregetés megy, hogy ki a nagyobb metálos, meg ilyenek, és már kezdek undorodni az egésztől. A barátaimnak szerintetek hogyan mondjam el, hogy csak zeneként tekintek erre az egészre, és nem érdekelnek annyira olyan előadók új albumai, akiket nem is hallgatok, és hogy ne küldjenek ilyen dolgokat?

2019. okt. 26. 10:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem mondanál ezzel semmi rosszat. Normálisan állsz a dolgokhoz szerintem. Szereted a zenét, de nem rajongsz és nyitott vagy a világ más dolgaira is. Teljesen rendben van ez. Ha ezen bárki kiakad, az elég nagy gáz.
2019. okt. 26. 11:09
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Metálon belül mit hallgattok? Ha alapból csak azért hallgattad mert ki akartál tűnni a tömegből akkor nem véletlen, hogy már nem tetszik. Azt hallgass, amit tényleg szeretsz, én sok metált hallgattam régebben (blacken belül is csak egy külön réteget) de nem ez határozott meg soha, egy pólót vettem összesen és ennyi, nem a zenei ízlésed kell, hogy legyen a mindened. Ezenkívül nyitott vagyok majdnem minden műfajra.
2019. okt. 26. 12:20
 3/5 A kérdező kommentje:
A metált azért kezdtem el hallgatni, mert tetszett, és szeretem is. Inkább úgy értem, hogy az öltözködésem lett más, amivel ki akartam tűnni a tömegből. Egyébként hallgatunk Black Metalt, Deathcore-t, Death Metalt, néha Power metalt. Én inkább Deathcore-os vagyok.
2019. okt. 26. 13:01
 4/5 anonim ***** válasza:

A metál mint műfaj jóval szélesebb skálát fed le, mint ahogy a legtöbben gondolnák.

Ez pont olyan, mint a popipar: attól még, hogy valaki Daddy Yankee-t hallgat, nem kötelező Ariana Grandét majmolnia.

A metállal is ugyanez a helyzet: ha szereted a Nightwisht és a Within Tempationt, nem jelenti azt, hogy az Iron Maidennel vagy Marilyn Mansonnal is szimpatizálnod kell.

Ok, metál, de könnyen lehet, hogy neked és a jelenlegi barátaimnak totálisan különbözik a zene stílusa, és ezzel nincsen semmi baj.

Ha meg másról nem is tudnak beszélgetni veled, csak azokról az előadókról, akikkel te kevésbé szimpatizálsz, akkor mindent elmondtál a helyzetről. A barátaim nagy százalékának totálisan más az érdeklődése és a személyisége, mint nekem, és kölcsönösen elfogadjuk egymást.

Persze, ezek is kapcsolódási pontok, de vannak a zenénél, azonos szubkultúráknál, külsőségeknél lényegesebbek is.

2019. okt. 28. 14:58
 5/5 anonim ***** válasza:
+ A baráti társaságomban én lehetek “A” metálos, “AZ” érző szívű, kreatív dark, és nincs senki, aki non stop azt hangoztatná nekem, hogy ő mennyivel “trúbb”, mint én.
2019. okt. 28. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!