Sok ember többre tartja magát mint másokat, nem ők az alacsonyabb rendűek mivel ilyet éreznek?
Egyenlőek vagyunk, de nem egyformák! Az egyenlőség egy emberek esetében egy jogi fogalom.
Vannak akiknél lényegesen többre tartom magam, (bűnözők, paraziták, stb) de vannak akiknek a lényegesen kevesebbre(Pl dr.Csókay András sebész)
Hogy jön ide az egyenlőség?
Én is lenézem a lumpen moslékot, a gyilkosokat, betörőket, a primitív, állatias színvonalon szaporodókat de te csak tartsd magaddal egyszintűnek őket, senki nem tiltja meg neked!
Szóval szerinted egy szinten van egy drogos bűnöző és egy Nobel díjas tudós?
Persze, jogilag egyenlőnek kell tartani mindenkit, de azért nem vagyunk egyformák.
Én azokra az esetekre értem amikor valaki lenéz valakit azon az alapon, mert kevesebbet ért el az életben, vagy nem olyan magas az IQ-ja (ami ügye genetikai cucc), vagy nem örökölt hatalmas vagyonokat, stb.
Ahhoz, hogy sikeres légy kell egy halom szerencse is. Most azért mert valaki sikeresebb az miért érne többet. Lehet hogy másoknak más prioritásaik vannak, nem mindeki éhezik sikerre. Pont ez az, a különbözőség. Különbözni szabad, de rangsorolni szerintem nemm.
Nem vagyunk egyenlőek.
Akármilyen szempontok szerint is rendelünk értéket emberekhez külömböző számok jönnek ki.
Az más, hogy az emberi élet ugyan annyit ér, szóval nem fogják a mentősök a helyszinre érve megkérdezni, hogy "Ki a legjobb ember? Kit menthetek meg elsőnek?"
Akkor meg nem jól tetted fel a kérdést!
Tanács (anélkül, hogy lenéznélek!:) mielőtt egy kérdést felteszel, legalább 3 percig gondolkodj el rajta, hogy mit is szeretnél kérdezni és próbáld egyértelműen megfogalmazni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!