Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » 30 felett lehet új barátokat...

30 felett lehet új barátokat szerezni?

Figyelt kérdés

Velem is megtörtént az, ami sok felnőttel. 34 éves koromra kikoptak mellőlem a barátnők.

Sosem voltam az a típus, aki minél több barátot akar szerezni, inkább a "minőségre" koncentráltam. Így elmondhatom volt 3 gyerekkori, és 1 később szerzett barátnőm, és ezzel a társasággal a húszas éveink közepéig folyton együtt lógtunk. Aztán ahányan voltunk, annyi felé sodort az élet, és bár kezdetben még rendszeresen összejártunk, ezek az alkalmak olyannyira megritkultak, hogy kb. másfél éve már nem is találkozunk. Csupán közösségi oldalon tartjuk a kapcsolatot, ami nekem édeskevés. Mindig szó van róla, hogy majd ekkor, vagy akkor találkozunk, de még egyesével sem hozzuk össze a találkozót, nemhogy úgy, hogy mindenki ott legyen. Úgy érzem, nem maradt egy barátom sem, nekem az internetes kapcsolat nem számít annak.

Lehet, hogy én ennyi idősen is komolytalanabb vagyok, mint ők, sőt biztos, de attól még nem fér a fejembe, hogy szakíthat szét barátokat a felnőtt lét, a párkapcsolat, gyerekek, stb..

Hogyan lehet manapság 30 felett igazi barátot találni?

2019. okt. 15. 18:20
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Bocsi, véletlenül befejezetlenül elküldtem. Szóval az 5 fős társaságból nekem 2 ember volt, akiről azt tudom mondani, hogy igaz barátom, és erről a 2 emberről tudom, hogy nálam "komolyabb" barátaik nem voltak, és most sincsenek. A mai napig igaz barátoknak tartom őket, és tényleg olyanok, hogy ha 1 év után beszélnénk csak újra, az is olyan lenne, mint ha tegnap beszéltünk volna. Most is éppúgy számíthatunk egymásra bármiben, de ami már nem jön össze velük, az az együtt szórakozás. Hogy csináljunk időnként egy "csajos napot". Mert azt valahogy már nem sikerül összehozni a férjek, gyerekek, és a karrier miatt. Ők is olyanok lettek, mint nagyon sok más ember, hogy ha már megvannak az előbb felsorolt dolgok, akkor a barátság nem is annyira fontos.

Na de mindegy is, mert nem is azért jöttem én ide, hogy emiatt keseregjek, hanem hogy megtudjam tőlem okosabbaktól, szerencsésebbektől, hogy lehet-e hasonló mélységű barátságokat egyre idősebb felnőttként is kialakítani. :)

2019. okt. 15. 20:18
 12/13 A kérdező kommentje:
Ja, és ami még lemaradt a válaszomból, igen, ők is keresnek, sőt, ők gyakrabban keresnek engem, mint én őket, de csak azért van ez így (és ezt ők is tudják), mert én nem igazán csípem ezt az online, és telefonon tartott kapcsolatokat.
2019. okt. 15. 20:21
 13/13 Barnabas333 ***** válasza:

Lehetne, de 42 éves férfi vagyok kevés szabadidővel.

Így gondolom kiestem.

Sajnos nekem sincs nagyon igazi barátom, talán 1 lett pár éve...

Egyébként meg a munka és gyerek rengeteg időt elvesz az enyém meg ráadásul autista is így még több idő és energia.

De azt azért nem mondom, hogy soha nem érek rá...

2019. okt. 22. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!