Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Rossz barát vagyok, amiért...

Rossz barát vagyok, amiért nem tudok elmenni a barátnőm esküvőjére?

Figyelt kérdés

Sajnos egyáltalán nem állunk jól anyagilag, és ismét csőstül jött a szar: csőtörés, fürdőszoba és hálószoba falának teljes szétázása... a kutyám autoimmun beteg... a Diákhitel 1 pedig csak október 15-én jön, és abból is segítenem kell Édesanyámékat...

A legjobb barátnőm nővérének az esküvőjére még el tudtam menni, de a mai napon nem tudok elmenni a másik barátnőm esküvőjére. A pláne az, hogy én sminkeltem volna a menyasszonyt, a barátnőmet... Teljesen idegen helyre utaztam volna 200 km-t úgy, hogy soha nem voltam arra, sminkeljem is őt, aztán x óra múlva térjek vissza...

Kegyes hazugságként pedig azt mondtam, a vonatom meghibásodott, mely ezen a vonalon mindennapos szinte, így nem közlekednek a vonatok. Egypályás sínek, stb.

Órák óta sírok, annyira röstellem a dolgot, de nem tudom ezt megengedni magamnak... Őszinte voltam vele, napok óta utaltam rá, hogy nem fogok tudni elmenni valószínűleg... a gyomorideg felemészt, és nekem szörnyen fontos ez a barátnőm...

2019. szept. 20. 08:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Milyen ismerős helyzet. Velünk a férjem legjobb barátja, aki a vőfély lett volna, csinált hasonlót. Ő külföldön él. Esküvő előtti este 7kor tudtuk meg, hogy nem jön el, de csak azért, mert rákérdeztünk, rendben megérkezett e. Ő azt a mesét adta elő, hogy ivott egy benzinkúton csapi vizet, amitől hasmenése lett, ezért leszállították a buszról, és néhány napra karanténba zárták, majd visszaküldik oda, ahonnan indult, így sajnos nem tud jönni. A mai napig nem hiszem el a sztorit. Nagyon kellemetlenül érintett minket, mert fontos szerepet játszott volna, szerencsére a koszorúslányok megoldották a helyzetet. Jóban maradtunk vele, de azért a tüske ott van. Ha valóban fontos neked, akkor megoldod.
2019. szept. 20. 11:40
 12/19 anonim ***** válasza:

Nem tudom mikor lesz az esküvő, de ha még van esély odaérni akkor gyorsan hajíts be mindent egy táskába, ruhát sminket stb, ha kell kérj kölcsön a szomszédtól, rokontól az útra és rohanj.

Nem azért vagy rossz ember mert nem tudsz elmenni. Hanem, mert NAPOK ÓTA hazudsz neki miközben megígérted hogy megjelensz, sőt szerepet vállalsz az esküvőjén. És még a saját magad mentségére keresed is az okokat, hogy miért nem tudsz menni. Nem. Ez nem így működik. Akkor azt mondom hogy Gizi, tudom hogy pár nap múlva esküvő, de szarul állok, nem tudok menni. Aztán küldesz egy szép lapot neki.

Nem az utolsó pillanatban cserben hagyod, amikor számít rád, ráadásul még a sminkes is te lennél.

Azért vagy rossz ember, mert ezt így nem volt gerinced neki napokkal ezelőtt elmondani, hanem azóta is a képébe hazudsz.

2019. szept. 20. 13:51
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem gáz, de az igazat kellett volna mondanod.
2019. szept. 23. 14:04
 14/19 anonim ***** válasza:
26%
Itt mindenki nagyon lehordott téged, pedig az egyetlen dolog amiben hibáztál hogy nem voltál száz százalékosan őszinte a barátoddal. Elsősorban magaddal törődj, és ha most úgy jön ki hogy nem tudsz elmenni az esküvőjére, akkor ezt meg kell értenie, miért is kéne más életét a sajátod elé helyezned? Csak az a fránya őszinteség nem ártott volna. Ennyit mindenképp megérdemel a barátod, hogy az igazat mond neki.
2019. szept. 24. 08:30
 15/19 anonim ***** válasza:
78%
14# de nem csak az őszinteség hiánya a gond, hanem hogy aznap hagyta cserben. Megígérte, hogy ott lesz és még külön a sminkelést is magára vállalta. Ilyesmit nem mondunk vissza aznap már, hanem időben szólunk.
2019. szept. 24. 08:53
 16/19 anonim ***** válasza:

Oh kedves kérdező, látom nagyon sokan lehordtak téged, de látod én ezért nem akarok ilyen esküvőt.Én már eldöntöttem, hogy a barátoknak meg lesz mondva, hogy nem kérünk pénzt, csak valami személyes kis ajándékot...baromi kellemetlen az ilyen.

Sajnos az ember nem tud mindig jól dönteni az adott helyzetben, ok ok valóban bután oldottad meg, de gondolom bestresszeltél.

Végül is mi lett veletek azóta? Tisztáztad a helyzetet?

2020. aug. 4. 20:08
 17/19 A kérdező kommentje:

Újra beléptem a fiókomba, és visszaolvastam a korábban feltett kérdéseimet, többek között ezt is.

Természetesen utólag mindent elmondtam a barátnőmnek, aki velem együtt sírt, mert egyáltalán nem haragudott rám - utólag mindent bepótoltunk.

A szennyest nem mindenki teregeti ki az interneten, de akkoriban tényleg szörnyű anyagi helyzetekben voltunk, és ismeretlen helyre kellett volna utaznom pánikbetegként, egyedül, ami megrémisztett. Ma már csak nevetünk rajta, ezzel is bölcsebb lettem.

Aki pedig lehordott egy mentális betegséggel küzdő lányt, ismeretlenül is, az utólag is nézzen önmagába, mert az a cseppyni érzelmi intelligencia sem szorult beléjük, amely a minimum volna.

Utólag is köszönöm mindenkinek! :)

2021. okt. 17. 15:39
 18/19 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
Sehol nem írtad, hogy mentális betegséggel küzdesz.
2021. okt. 17. 17:57
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Én is ezt akartam írni. Ugyan én pont az a kb 1 db válaszoló vagyok, aki egyáltalán nem bántotta a kérdezőt, de valóban sehol nem írta, hogy beteg. Így ezt nem is értem:

"Aki pedig lehordott egy mentális betegséggel küzdő lányt, ismeretlenül is, az utólag is nézzen önmagába, mert az a cseppyni érzelmi intelligencia sem szorult beléjük, amely a minimum volna."

2021. okt. 17. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!