Létezhet egy 11 és egy 20 éves lány között IGAZI barátság?
Nem. Szerethetik egymást nagyon, lehet köztük mély nővér-húg szerű kapcsolat, de a barátság más. A 11 éves fordulhat teljes bizalommal a 20 éveshez, de fordítva nem egészséges.
Ez mindenképp egy asszimetrikus kapcsolat, ami ettől még sokat adhat mindkét félnek, de ettől még fontos, hogy a saját korosztályukból is legyenek barátaik, főleg a 20 évesnek.
Igaza van az #7esnek.
Veled egykorú vagyok kérdező, most belegondoltam miről szoktam beszélgetni a barátnőimmel: munka, egyetem/képzés, közös ismerősök, párkapcsolati dolgok, esetleg szex, szórakozás...stb. Ezek olyan dolok, amikhez egy 11 éves kislány nem tud hozzászólni és nem is kell, ez így van rendjén. Még egy középiskolással is már más világ vagyunk egy kicsit, nem még egy épp hogy 5.-essel. Tudom, mert ugyanakkora az öcsém is, mint ez a lány és amiről lehet vele beszélni, az az, hogy mi volt a suliban, tanárok mit mondtak és számítógépes játékok. Ennyi. Egy kislánynak szerintem semmi szüksége, hogy meghallgassa a dolgaidat, hiszen akkor azt fogja követendőnek látni, hogy neki is kapcsolat kell stb stb. Meghallgathatod, segíthetsz neki ha olyan van, de ez inkább olyan nővéri viszony, nem baráti.
100 éves és 6 éves között is lehet. Ez nem korhoz kötött.
Nyilván egyesekben előjöhet a korral kapcsolatos előítélet, hogy az öregek lejárt lemez, begyöpösödött, a fiatal türelmetlen, tudatlan, kushadjon, soka a szüleikkel/gyerekeikkel kapcsolatos konfliktusaikat kivetítik mindenkire, aki azonos korosztály. Aki hagyja, hogy ezek az előítéletek irányítsak, annak valóban nem lesz más korú barátja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!