Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan vegyem észre magam?

Hogyan vegyem észre magam?

Figyelt kérdés

Pár éve tudatosult bennem, hogy nem érzem jól magam, mint önálló ember.

Mindig mások elvárásainak akarok megfelelni, mások véleményére.

Sokszor többet teszek az embereknek, mind amenyit kellene,vanak barátaim, de én több mindent elvárok tölük, mivel én mindenbe segítek nekik és túl "jószívű" vagyok mindenkivel.

Többet akarok nyújtani az emberek számára mind amenyit ők tesznek.

Sokszor fölöslegesnek érzem magam csak akkor keresnek ha valami kell, vagy valamiben segíteni kell.

Mondjuk nem vagyok az a vicces személyiségű,és jó társaság vagyok, mikor jól érzem magam és jó társaságban.

Az úgy hit "legjobb" barátnőm csak kihasznál persze mindig beszélgetünk és mindent megbeszélünk pasis/csajos dolgokat, de úgy érzem hogy egy potlék vagyok számára ha hiv valahová menem kell, és ha nem megyek már haragszik, és felhánya a barátságunkat, pl. vele soha nem megyek sehova, nem vagyok képes erre..,mikor haverokal vagyunk alig szól hozám, persze mindig engem hív és ha össze veszünk is mindig én nyalok neki, de azért ő is keres,én tudok mindent róla, sokszor lenézően néz.

Szóval hogy áljak ki magamért, és mútasam meg hogy ki vagyok, mit tegyek hogy ne legyek az a megmentő mindenbe, tudjam hogy mi a határ.

Ne akarjak megfelelni mások elvárásainak.

Hogyan értékeljem magam, mindig más értékel és mástol is várom el,hogy vegyem észre, hogy sokkal többet adok másoknak, mint amennyit kellene. 

Persze ezt saját magam tudom megváltoztatni, de jól jönne pár tanács, aki esetleg volt ilyen helyzetben.:)

17/l

2019. szept. 6. 02:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy az embernek feltétlen magában kell keresni a hibát. Hanem azokban az emberekben, akik képtelenek arra, hogy megbecsüljék.
2019. szept. 6. 03:17
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
szemelyes hatarok. keress ra
2019. szept. 6. 07:13
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2019. szept. 6. 15:06
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ne akarj megfelelni senkinek mindenkinek ugyse tudsz, akkor inkább saját magadnak jó. Ha te magaddal elégedett vagy. Legyél te is fontos saját magadnak , ne csak mások; elsődlegesen elsősorban saját magad miatt születtél ebbe a világba
2019. szept. 6. 23:41
 5/5 anonim ***** válasza:
31%
Menj el katonának, vagy rendőrnek. Ott majd megmondják, mikor mit tegyél.
2019. szept. 8. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!