Ha valaki teljesen kifordult önmagából és drogozni is elkezdett, akkor mi zökkentheti vissza?
Az egyik legjobb barátomról van szó. Ő volt a legokosabb ismerősöm a korosztályomban, viselkedésre, műveltségre és gondolkodásban is.
Fél évre elutaztam, mert Erasmus pályázatot nyertem. Mire visszajöttem egy idegen barát fogadott.
Nem igazán tudok vele jókat beszélgetni. Már inkább felszínesebb témák érdeklik (mint pl: horoszkópok)
Állandóan bárhol vagyunk flörtölgetni próbál, pedig van barátnője. Engem belekever a hülye dolgaiba.
Aztán azt vettem észre, hogy ameddig nem voltam itt a többi barátomat ellenem hangolta, a nevemben beszélt hülyeségeket.
Nos, inkább önértékelési gondjai vannak. Zsinórban érik a kudarcok. A barátnője rinyagép, a munkahelyén a hangulat sz@r, egyetemre nem jutott be pedig rajta volt és ezek miatt kezdett el drogozni meg inni is.
Hogyan hozhatnám vissza azt az okos és bölcs embert aki volt?
Mintha egy idegen vagy egy másik ember lenne.
Rendeztem neki néhány olyan helyzetet amiben sikeresnek érezheti magát. Ennek az eredményét várom. A szülei is kivannak bukva, mert észrevették, hogy MÁS lett.
Egyéb tippek?
F/23
- Ha ő nem látja be hogy baj van, rossz irányba halad, nem tehetsz semmit
- szerintem jobban jársz ha kizárod életedből
- azokat is, akik butaságát elhitték (amit - mint rod - nevedben beszélt és téged nem hallgatnak meg, vagy nem hisznek neked, értük nem kár, pletykával manipulálható emberek
Barátként annyit lehet közölnék vele (ha biztos lehetek benne hogy emiatt nem válik dühössé) hogy szerintem rossz irányba halad és vannak szervezetek, melyektől esetleg kérhetne segítséget.
Én kábítószer függő voltam. Ami benne zajlik azon sajnos te nem sokmindent tudsz változtatni csak noszogatni tudod. Aki közel áll a szívéhez az fogja tudni kicsit megrázogatni.
Én pl magam feje után mentem ugye csusztam bele egyre jobban aztán így valahogy az agyhalál előtt Isten megsegített engem. Ugye szerfüggő voltam. Tudjuk milyen a szerfüggő. Az ütős cuccnál mindig az első hatást akarják elérni ami persze nem jön össze. Én kaptam Istentől hitet de nagyon erős hitet amit ugye másnap okos módon elvesztettem és arra az "érzésre" azóta is rá vagyok kattanva és nem tudom elérni. Magyarul Isten adott nekem egy másik függőséget ami nem káros nem költséges és csak a javamat szolgálja. Nem tudom mennyire hívő a barátod de ha el flashel valamerre beszélj neki Istenről és Jézusról. Minnél többet tud róla annál erősebb lesz a hite és Isten segíteni is fogja őt hogy kilábaljon a függőségből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!