Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek is inkább ellenség...

Szerintetek is inkább ellenség, mint barát az ilyen?

Figyelt kérdés
14 évesen lettünk barátnők, nagyon szerettem őt, de mindig is volt egy szörnyű tulajdonsága: rémisztően akaratos és ezzel mindig eléri a célját. Egy tündéri csaj, aki alapjáraton a légynek sem tudna ártani, egészen addig, amíg az a bizonyos légy nem áll az útjában, mert akkor aztán könyörtelenül átgázol rajta. Ennek ellenére szerethető lány, sokan szeretik is és nagyon jó társaság. Nem véletlenül viseltem el több, mint 10 évig a néha érdekes természetét. Most viszont úgy érzem túl messzire ment, és ezt már nem tudom tolerálni neki. Ugyanolyan szakmánk van, egy ideig munkatársak is voltunk, de én másfél éve ott hagytam a helyet, mert vele ellentétben ki nem állhattam ott dolgozni. Amikor felmondtam szerettem volna bekerülni egy nagyon jó munkahelyre, de oda nem egyszerű felvételt nyerni. Több fordolós kiválasztási folyamat van, és már az elsőn elbuktam. Sokáig szomorkodtam miatta, mert kiemelkedő munkahely lett volna minden téren, és pont ez a barátnőm vigasztalt és támogatott hogy találjak egy másik nekem való helyet. Végül a media marktban lettem kasszás, ami hát nem egy álommunkahely, de legalább biztos. Ez a kedves barátnőm nem rég kitalálta, hogy ő is megprobál átmenni arra a helyre, amiért én ott hagytam anno az előző munkahelyemet. Szereti azt a munkát is, amit ott csinál csak egyszerűen újdonságra vágyik. Persze neki kanyar nélkül sikerült bekerülni, imádták a felvételiztetők. Most oda meg vissza van magáért, ami szerintem undorító velem szemben, hisz tudja mennyire szerettem volna ott dolgozni. Szerintem az egészet csak azért csinálta, hogy megmutassa nekem mennyivel jobb nálam. Egy barátnő nem támadja így hátba a másikat véleményem szerint. Mióta tudom, hogy felvették szándékosan kerülöm, mert semmi kedvem hallgatni, hogy mennyire, de mennyire odáig voltak érte a személyes elbeszélgetésen miközben én el sem jutottam odáig, hogy személyesen kiálljak magamért. Szerintetek jogosan haragszom rá és érzem úgy, hogy egy jó barát nem ilyen?
2019. aug. 13. 18:33
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Jogos léptesd le
2019. aug. 13. 18:37
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem szimplán irigy vagy. Nem az ő hibája, hogy téged nem vettek fel, plusz azóta eltelt X idő, simán megpróbálhattad volna újra, ha olyan munkakört hirdettek, ami téged érdekelt.

Plusz ha ugyanaz a szakmátok, akkor logikus, hogy ugyanaz a munkahely őt is érdekelni fogja, ha annyira szuper előrelépés a régiből.

Érthető, hogy rosszul esik, hogy jobb nálad, de emögött nincs semmi szándékossàg.

2019. aug. 13. 18:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Irigy vagy, ennyi. Ebben a helyzetben te vagy az, aki nem viselkedik barátként. Én barátként örültem annak, amikor a barátnőmet felvették az akkori álomcégemhez, amikor nekem nem sikerült, együtt örültünk és együtt voltunk lelkesek.
2019. aug. 13. 19:12
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Érdekes... Szerintem ez a fajta viselkedés undorító és nevetséges volt vele szembe HA direkt csinálta ami 99% mert véletlenek nagyon kevés esetben léteznek...Valószínüleg bizonyitani akart valakinek (valószínüleg magának meg a többieknek). Ez az "irigy vagy" duma a 9 évesek közt menő az oviba. Mindenki irigy a másikra egy alap szinten szóval ez hülyeség. Szerintem a kérdezőt azt zavarja inkább amit először leírtam és úgy érzi,hogy kihasználták ami szerintem érthető.
2019. aug. 13. 20:16
 5/7 anonim ***** válasza:
82%

Ugyan miért, mivel használták ki? Megpróbálta álmai melóját, a barátnő teljes mellszélességgel mellette állt. Nem a barátnő hibája, hogy nem jött össze.

Ha egyszer ugyanaz a szakmájuk (ergo a baràtnőnek is szakmai előrelépés), miért ne próbálhatta volna meg? A kérdező már réges régen máshol dolgozik...

2019. aug. 13. 21:19
 6/7 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem itt te vagy a tirpák, de nagyon!

Ha egyszer valahová te sikertelenül pályáztál, akkor neki tilos oda jelentkeznie?

Egész hátralevő életében????

Másfél éve pályáztál oda! Gondolkodjál már egy kicsit!

És igen, úgy látszik tényleg tehetségesebb nálad, ha őt csont nélkül fölvették. Normális barát ennek örülne.

Szerencsétlen barátnőd, amikor másfél éve téged vigasztalt, akkor kígyót melengetett a keblén!

2019. aug. 14. 08:58
 7/7 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem senki de tényleg senki nem vált csak azért munkahelyet, hogy valaki mást bosszantson vele. Ez nevetséges feltételezés. Az lehet, hogy az ötletet te adtad neki, azaz megtetszett neki is annak alapján amit tőled hallott, de biztos nem azért próbált odamenni hogy bebizonyítsa, mennyivel jobb nálad. Szóval ebben a sztoriban a hiba a te készülékedben van, Kérdező. Csatlakoznom kell az előttem szólókhoz, azt hiszem szimplán irigy vagy.
2019. aug. 14. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!