Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Szolgáltató váltás esetén...

Szolgáltató váltás esetén kell-e teljes kábelcsere?

Figyelt kérdés

Invitelről digire váltok, az lenne a kérdésem, hogy a tv esetén eddig is digitális adás jött a kábelen (talán koax), akkor elég a házban levő első csatlakozóig behozni a digi kábelt és a házban már meglévő kábeleket rákötni arra, ugye? Nem kell ujra húzni az egész hazát?

Az internetet alapvetően egy gépen használjuk kábelen, ez szinten be van húzva az emeleti dolgozóba, minden más wi-fin működik. Ezt a kábelt kell cserélni? Most 100-ás net jön rajta, nem tudom, hogy az 1000-es net miatt ezt ki kell-e cserélni.

2019. jún. 17. 10:48
 1/5 anonim ***** válasza:

"akkor elég a házban levő első csatlakozóig behozni a digi kábelt és a házban már meglévő kábeleket rákötni arra, ugye? "

A digi UTP kábelt hoz a netnek, a tévé meg külön jön koaxon.

Így mindenképpen lesz fúrás.

De majd a szerelők megoldják.

Én úgy csináltam meg, hogy családi házban a wifi routert a padlásra tettem, plusz lenter 2 db árjátszót. Így mindenhol van wifi, az egész házban és az egész udvaron és a pincében is.

A telefon is a padláson van, direkt vettem 2 egyforma wireless készüléket, az egyik bázisállomás a padláson, a másik a lakásban. Így nincs sehol vezeték. A tévékben meg kódkártya.

2019. jún. 17. 10:58
 2/5 A kérdező kommentje:
Közben megnéztem, net kábel most CAT5e - 1000 Mb/s átviteli sebességes, tehát ez is jó kell legyen, ugye?
2019. jún. 17. 10:58
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Akkor ha jól értem, "a tévé meg külön jön koaxon" részt, hogy be húznak egy koaxot a tv-nek, gyakorlatilag ez Van most is.

Jelenleg úgy néz ki, hogy bejön a kábel egy kötő dobozba, és ott van rajta egy 3-as elosztó, ami a falban van elvezetve a tvkhez. Tehát itt csak annyi, hogy az elosztóba vezető kábelt kicserélik a digisre és kész. Amúgy egy évesek a kábelek és most lett festve így nem szeretném hogy mindenhol kibontogassák a kötő dobozokat.

És akkor a net egy külön kábelen jön be a házba, feltesznek egy modemet, amibe a meglevő szintén bekötött net kábelemet bedugom. (vagy a routerbe, azt meg nem tudom milyen modemet hoznak)

2019. jún. 17. 11:07
 4/5 anonim ***** válasza:

A Digi csak akkor húz UTP-kábelt, ha nekik olyan rendszerük már van kiépítve a lépcsőházban vagy utcában.

Ahol üvegszálas rendszer van, ott csak azt húznak és azon jön minden.

Ahol csak koax. van, ott meg azon jön minden.

Ha a lakásban a koax. szakszerűen ki van építve, háromszoros árnyékolású kábellel:

[link]

Normális minőségű splitterekkel és csatlakozókkal, akkor rákötik.

Egyébként a kábelmodem hibaüzeneteket generálna a szolgáltató felé és le is tiltódhat, mert a rendszerre visszaható zavarok más előfizetőket is befolyásolhatnak.

2019. jún. 17. 11:08
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Megvolt a szerelés, optikai kábel lett behúzva a házba, ezen jön minden. Kaptam egy átalakító dobozt, ami csinál koax és net kimenetet, a koax rá lett kötve a régi hálózatra. A net pedig a routerre lett kötve (egy szolgáltatós modem/router van közte).

2019. jún. 18. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!