Miért ilyen nagyok a wi-fi routerek?

Hajrá, kezdheted megtervezni és gyártani.
Nekem ez valahogy még soha nem jutott eszembe. Rengeteg fajta router van már a piacon kissebb és nagyobb is, bár ami nagyobb az esetleg komplex eszköz is és erősebb is.
De láttam már ilyen kicsi routereket, ami kissebb volt, mint a tenyerem, de tulajdonságait elnézve ingyen se kellett volna.

Tessék:
Kicsi is, lassú is, csak egy normás, a hatótávjáról néma csend, de vedd, ha a méret a lényeg. :-)

Mondjuk ez nagy?
https://www.youtube.com/watch?v=ynXV0X7OvCQ
Vagy legyen benne kraft is?
https://www.youtube.com/watch?v=BeRlUiW2FZ8
Bocsi az orosz nyelvű videókért, de sok időm nem volt válogatni.

Mindig is voltak kisméretű routerek, pl az Asus WL-530g ami elég régi modell. Szóval ha akarsz, tudsz venni mini méretű routert.
De az emberek általában nem igénylik, hogy olyan kicsik legyenek, hisz nem zsebben kell hordani, a polc tetején meg egy nagyobb router is elfér, pláne, hogy akkor több antenna fér rá és jobb lehet a wifi térereje.
10 centin is elfér 4 antenna. Továbbra sem értem. Egyébként az említettek nagyrészt jelerősítők bridge funkcióval, és mobil routerek. Még olyan típus is kevés van a piacon, amit fel lehet állítani.
Azért kösz a válaszokat.

A rádiófrekvenciák trükkös dolgok. Nem helyezhető antenna büntetlenül tetszőleges távolságra. Az általad említett 10cm távolságon 4db antenna elég pocsék eredményt ad. (Persze, mivel erre is van vevő, a kínaiak legyártanak ilyen típust is.)
Az ilyen nyakatekert helyzetekre külön beállítás van pár jobb router firmware-ben, ahol az egyes antennák korlátozásával vagy teljes letiltásával elfogadhatóvá tehető a működés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!