Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Samsung cw28d85 v tévé milyen...

Tosh 36 kérdése:

Samsung cw28d85 v tévé milyen számú sorkimenő trafót tartalmaz?

Figyelt kérdés
Tv,sorkimenő
2019. máj. 2. 21:42
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Ne veszekedjetek fiúk!nem én találtam ki a sorkimenő hibát,egy őreg tv szerelő mondta,aki már 83éves
2019. máj. 3. 17:35
 12/31 anonim ***** válasza:

#9, #10-nek:

"Ami problémásabb eset, azt meg betettem az autóba, oda-vissza szállítottam."

-Mondj légyszíves legalább egy olyan hibát, amit nem vagy képes helyszínen javítani! Én nem laikus ügyfél vagyok, akit átqrhatsz! :)

Volt rá példa hogy kivittem a képcsövet is, és helyszínen cseréltem!

Hogy konkrétan ezt a típust javítottam -e?

A f'szom sem tudja! Próbáltam közelítőleg megsaccolni a kedvedért hogy hány TV mehetett át a kezem alatt, de fogalmam sincs! 150-200 biztosan!

És az csak a TV! Emellet rádiók, erősítők, szalagos és kazettás magnók, lemezjátszók, videók.

Zárjuk a vitát avval, hogy korrigálom a mondatot amin fennakadtál:

-Csak megjegyzem, hogy személyes tapasztalataim alapján az qrva ritkán hibásodik meg!

2019. máj. 3. 18:49
 13/31 anonim ***** válasza:

#9, kérdezőnek:

Bocsi, de a sok bába közt elveszett a gyerek! :)

Első lépésben konkrétan határoztasd meg hibát.

Nem ér annyit az egész hogy potyára vegyél alkatrészt, és potyára fizesd a cseréjét!

2019. máj. 3. 19:03
 14/31 anonim ***** válasza:

# 12

Nem csak primitív nyolcosztályos vagy, rosszindulatú is. Keveset láttál ebből a szakmából, csöves TV-ket ismered eszerint csak.

Villámkáros készülékektől kezdve, lehetne sorolni, amikkel nem érdemes helyszínen tölteni az időt, alkatrészekért szaladgálni, szakvéleményt írni a biztosítónak vagy az áramszolgáltatónak stb.

De ne abból indulj ki, hogy láttál már olyat, villám kinyomott egy diódát...

Arról beszélek, amikor a tápegységtől kezdve a fél alaplap lehalt és műhelyben is napokig kell dolgozni rajta, alkatrészt rendelni, berakni, akkor esetleg megint kell egy alkatrész stb.

Mekkora egy szemét alak...

2019. máj. 3. 19:30
 15/31 A kérdező kommentje:
Hello! A pontos hibajelenség az,hogy bekapcsolás után kis idővel zöld tónusú lesz a kép,majd a tv pár mp re kikapcsol!a hibák nem mindig egy sorrendben vannak,a zöldülés is el szokott múlni,és az is lehet hogy egész este folyamatosan tudom nézni!
2019. máj. 5. 10:19
 16/31 anonim ***** válasza:

#12, #14-nek:

Csak nem akarod abbahagyni az "agyoniskolázott okoskodás"-t?

1,) Nem válaszoltál a helyszíni javításra vonatkozó kérdésemre,

2.) újab ökörséget mondtál idézlek:

"Arról beszélek, amikor a tápegységtől kezdve a fél alaplap lehalt és műhelyben is napokig kell dolgozni rajta, alkatrészt rendelni, berakni, akkor esetleg megint kell egy alkatrész stb."

Tehát azt állítod, hogy az alkatrészek árát, a rezsi-óradíjat, és a szállítási költséget egybevéve többet költöttetek a javításra, mint a készülék forgalmi értéke?

AKKOR NAGY MARHÁK VAGYTOK!

Te még mindig abban a hiszemben vagy, hogy csak egy minimális alaptudással rendelkező laikus vagyok?

Én eladtam volna neki egy "talonban" lévő használt TV-t lényegesen olcsóbban, az ő "döglött" TV-je pedig a tartalék alkatrészeimet gazdagította volna!

Te csak rendelgesd a gyári alkatrészeket, jó pénzért!

Nem te fizeted, igaz?

Megvan a véleményem "rólatok".

2019. máj. 5. 11:03
 17/31 anonim ***** válasza:

#16, kérdezőnek:

Remélem azért avval te is tisztában vagy hogy így lehetetlen megállapítani egy TV pontos hibáját!

Annyira profi azért nem vagyok!

Annyit mindenesetre leszűrtem, hogy a sorkimenőt hagyd békén! Tipp alapján én a video-végfokkal kezdeném a vizsgálatot.

2019. máj. 5. 11:11
 18/31 anonim ***** válasza:

#17 vagyok:

Egy kérdés: ez olyan "fajta", amelyik bekapcsolás után 4-6 mp-ig sötét, majd hirtelen jelenik meg a kép?

(vagy nem hirtelen, hanem középről indulva le és fel, vagy balra és jobbra növekedve jelenik meg)

2019. máj. 5. 11:17
 19/31 anonim ***** válasza:

Trafóhibák mellett sok ilyennel is találkoztam, de ez pont nem trafóhiba.

Eleve ott kezdődik, hogy a trafó általában zárlatos és akkor nem látsz semmit, el sem indul a készülék.

Egyéb trafóhibákat nem részletezve, ami kisebb százalék és most nem is érdekes.

Amikor azt tapasztalod, hogy valamelyik szín erős fénnyel kitölti a képernyőt, azt katódzárlat okozza a fűtőszálhoz képest, ami képcsőhiba, totálkár, kidobandó.

Utána a zárlat miatt leáll a TV, ez így szokott működni.

Leggyakrabban a zöld, mivel az középen helyezkedik el a sorban, szokott lepusztulni.

Bizonyos képcsöveknek, például a Samsung saját gyártású képcsöveinek is gyakori típushibája volt ez.

Kár, hogy nem írtad hamarabb, az elmebeteg figura felesleges dumája is hátha elkerülhető lett volna, ez nem normális.

Nem véletlen, hogy ehhez a gyakori hibához hozzá sem tud szólni (amit mindenki ismer a szakmában), még a csöves korszakban él.

Amikor egy TV-n napokig dolgozunk, az nyilván nem úgy néz ki, hogy folyamatosan, hanem szakaszokban, közben mást is kell csinálni stb.

A biztosító meg nem azért fizet, hogy lecseréljem, hanem a javítást (számlát) fizetik ki.

De ezt nyilván nem tudja egy feketemunkás, aki járulékokat, adókat, egyéb költségeket sem fizet, csak sumákban ügyködik, rosszindulatú, buta, nyolcosztályos.

2019. máj. 5. 11:20
 20/31 A kérdező kommentje:
Köszi a választ,még nem bántottam a trafót!Csak átforrasztottam.
2019. máj. 5. 11:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!