5.1hangfalrendszeremhez keresek egy programot ami segít beállítani a hangfalak elhelyezését összekötését. Hol találok lyen programot?
A hangfalak elhelyezéséhez és bekötéséhez nem szükséges program, nem is tudok ilyenről, ami surround rendszerek elhelyezését ki tudná számolni. (sztereo hangfalak elhelyezéséhez léteznek kalkulátorok, de az más téma, nem akarok offolni)
ebben a cikkben remek alaptippeket adnak, a távolságokat pedig hallás alapján tudod a legjobban belőni. A lényeg, hogy szimmetrikusak legyenek a távolságok (tehát ha az egyik front pl. 50cm-re van a faltól, akkor a másik is annyira legyen, ne 40-re, vagy 60-ra, és ez minden távolságra igaz.)
A subwoofert szvsz. úgy tudod legpatentebbül elhelyezni, hogy odarakod ahonnan nézed a filmet, elindítasz valamit (filmet/zenét), járkálsz körbe-körbe, és ahol a legjobbnak ítéled meg a basszust, ott lesz legjobb helye a woofernek, de a cikkben van egy link amiben csak erről írnak, ezt már nem olvastam el, majd ránézel.
U.i.: tesztelgetni jó lesz az a videó amit az előző válaszoló linkelt, mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy a youtube képes surround hangra.. Viszont surround hangkártyák driverében alapból szoktak lenni lehetőségek hasonló tesztelésre (legalábbis én még nem találkoztam olyannal, amiben ne lett volna), szóval ott is nézz szét, valszeg találsz ott is ilyesmi tesztet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!