Nem romlik el a számítógép ha éjjel-nappal működik?
Egyszer akkor is elromlik ha nem működik éjjel-nappal.
Nyilván minél többet van hajtva annál kevesebb lehet a várható élettartam.
Folyamatos üzemre tervezett szerkezet, mint a TV stb.
Csak azért említem, mert a TV-ről is szokták kérdezni az ügyfeleim, de nem, az sem igényel pihenést.
Beáll a hőegyensúly, utána már nem melegszik tovább.
Élettartam persze más kérdés.
Időnként szoftveresen segít rajta egy reset, amúgy meg ez nyilván sok mindentől függ. Ha éjjel nappal fut rajta a torrent, de a CPU-GPU alig van terhelve, alapjáraton mennek a ventik és nincs dögmeleg a szobában, akkor nem fog számottevően sokat elvenni az élettartamból. A hőingadozási ciklusok jobban ártanak a nyomtatott áramkörös lapoknak egyébként is, mint az állandó fix üzemi hőmérsékleten való futtatás.
Persze ha közben bányászol rajta, vagy protein-térszerkezetet szimulálsz, akkor könnyen megadhatja magát egy venti. A lényeg, hogy jól működjön a hűtés, ha ez megvan akkor a hűtőbordákon lehetnek csapágyasak a ventillátorok, vagy valamilyen háttértár adhatja be a kulcsot, ilyen esetben különösen érdemes gondoskodni valamiféle biztonsági mentésről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!