Mi lehet ez a barna cucc? Elektronikai eszközökhöz köze van?

Figyelt kérdés

[link]

Nem értem ezt a képet ez a barna cucc elektronikai eszközökben van benne ? Ez réz lenne vagy mi ?

2019. ápr. 24. 18:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ahogy az említett műsorban szerepelt, bizonyos alkatrészeket kiszednek az alaplapokból (ami értékesebb anyagokat tartalmaz), míg a többi megy a darálóba.
2019. ápr. 25. 22:47
 12/16 anonim ***** válasza:

#9 vagyok:

#11 jól írta. A vörös, és sárgarezet kiszedik a műszaki cuccokból, a többi darálóba megy. Persze nem a telepen darálják, vannak erre szakosodott cégek.

"Gondolom ehhez azért ész is kell . Mármint az anyagok felismeréséhez."

Minimális ész kell csak! Bármelyik kukázó csöves kapásból szétválogatná neked, 100% pontossággal! :D

Vas: Fogja a mágnes.

Sárgaréz, bronz, vörösréz : szín, és keménység alapján. A bronz és a vörösréz színre téveszthető, de a bronz sokkal keményebb!

Alumínium: Qrva könnyű, és nagyon puha, bár van kemény is, de az is nagyon könnyű. Súlyra semmihez nem hasonlít!

Saválló: Kemény mint a vas, színre is stimmel, csak épp nem fogja a mágnes.

Ón: Nagyon puha, világos szürke, nagyon nehéz.

Ólom: Nagyon puha, sötétebb szürke,, rohadt nehéz.

Cink (horgany): Kemény, világos szürke, nagyon nehéz.

2019. ápr. 26. 19:45
 13/16 A kérdező kommentje:
Gondolom ,hogy méhtelepeken külön árban számolják és veszik át az ólmot,ónt és cinket ?!?! Nem mint ha én sűrűn járnék ilyen helyekre csak azért kérdezem. Vasról,vörös,sárga rézről és aluminiumról tudom azt,hogy külön ára van ezeknek ,de a fent említett 3 anyagnak is más az ára ?
2019. ápr. 27. 11:56
 14/16 anonim ***** válasza:

Természetesen.

[link]

A Berry, és Milberry a vörösréz tisztaságának fantázinevei.

A legtisztább a Milberry, utána jön a Berry, legvégül a vegyes.

2019. ápr. 27. 12:19
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy visszaírsz ,hogy te milyen rendes vagy :) Nem mondom,hogy ez volt az utolsó kérdésem lehet még felteszem ha eszembe jut valami.
2019. ápr. 27. 16:05
 16/16 anonim ***** válasza:

Nyugodtan kérdezz, akár privátban is.

Ha konkrét célod lenne a válaszokkal, akkor javaslom hogy írd le azt is hogy miért kérdezed?

Én nagyjából 16 éve aktívan foglalkozom "hulladék-újrahasznosítással", úgyhogy rendesen képben vagyok. :)

Ez én vagyok:

[link]

2019. ápr. 27. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!