Mi lehet ez a barna cucc? Elektronikai eszközökhöz köze van?
Nem értem ezt a képet ez a barna cucc elektronikai eszközökben van benne ? Ez réz lenne vagy mi ?
Hát igen, mint gyakorlott MÉH-telep látogató, azonnal felismertem!
Ez ipari nagyságrendű forgácsoláskor keletkező, úgynevezett réz-forgács. (sárgaréz)
Ma 700-720 Ft volt kilója.
#4 vagyok:
A képen látható mennyiség 1,5-2 tonna lehet.
Szorzd fel 700ft-al kilóját, és megvan a válasz a dollárjelekre!
A sárgaréz a harmadik legdrágább fém a vörösréz és a bronz után!
akkor ezt a sárgarezet ledarálják ezeken a telepeken ? Gondolom nem így viszik leadni. Sárgarézből mi készülhet ? A képeken lehet látni,hogy alkatrészek ,de ezen kívül miben lehet még megtalálni ? Elektronikai kügyükben van ?
TV-ben mutattak egy elektronikai hulladékfeldolgozót, ahol a panelokat, alaplapokat ledarálták (előzetes bontás után), majd szelektálták, végén ott is valami hasonló törmeléket láttam, de ezt így nehéz beazonosítani.
A darálék szelektálására vannak eljárások, fajsúlykülönbségen alapuló stb., de ezeket nem ismerem pontosan.
#4,5 vagyok.
Először is #8-nak:
Ne találgass, hidd el hogy ez sárgaréz, ismerem.
"sárgarezet ledarálják ezeken a telepeken ? Gondolom nem így viszik leadni."
-De igen, így adják le. A telepek nem végeznek ilyen feldolgozást. Vesznek-eladnak.
Persze az alumíniumot préselni szokták, az egyben leadott műszaki és háztartási cuccokat pedig erre betanított segédmunkások szétbontják. Rezet a rézhez, vasat a vashoz, stb.
A képen látható rézforgács leggyakrabban esztergáláskor keletkezik. Például a második linkeden látható vízvezetékek meneteit is esztergálják, de még nagyon sok mindent. A MÉH telep üzemeltetés hatalmas buli!
Gondolom ehhez azért ész is kell . Mármint az anyagok felismeréséhez. Egyszer leadtam egy bedöglött régi videó magnó vhs lejátszót .
Ilyen bazi benga nagyot :
Akkor amit leadtam és le fogok adni műszaki cikket a jövőben akkor szétfogja egy munkás bontani ? Nem ledarálják ezeket ? Begyűjtik a műszaki cikkeket és elszállítják valahová ahol ledarálják és kinyerik az anyagokat belőle réz,vas stb...
Nem így van ahogy én elképzelem ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!