Mi lehet ez a barna cucc? Elektronikai eszközökhöz köze van?

Figyelt kérdés

[link]

Nem értem ezt a képet ez a barna cucc elektronikai eszközökben van benne ? Ez réz lenne vagy mi ?

2019. ápr. 24. 18:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Rézforgácsnak nézem
2019. ápr. 24. 19:00
 2/16 anonim ***** válasza:
Ledarált panelok, itt még benne van a hordozó anyaga is, epoxigyanta stb.
2019. ápr. 24. 19:15
 3/16 A kérdező kommentje:
az egyik kommentelő küldött a kép alá egy mosolyjelet aminek a szeme helyén dollár jel volt. Ez a cucc miben található meg ? Ledarált panel ? Az mi ? Miben van ez ? Egy olyan helyről töltötték fel a képet a netre ahol le lehet adni vasat ,alumíniumot meg egyebeket amit újralehet hasznosítani.
2019. ápr. 24. 19:20
 4/16 anonim ***** válasza:

Hát igen, mint gyakorlott MÉH-telep látogató, azonnal felismertem!

Ez ipari nagyságrendű forgácsoláskor keletkező, úgynevezett réz-forgács. (sárgaréz)

Ma 700-720 Ft volt kilója.

[link]

2019. ápr. 24. 19:27
 5/16 anonim ***** válasza:

#4 vagyok:

A képen látható mennyiség 1,5-2 tonna lehet.

Szorzd fel 700ft-al kilóját, és megvan a válasz a dollárjelekre!

A sárgaréz a harmadik legdrágább fém a vörösréz és a bronz után!

2019. ápr. 24. 19:32
 6/16 A kérdező kommentje:

akkor ezt a sárgarezet ledarálják ezeken a telepeken ? Gondolom nem így viszik leadni. Sárgarézből mi készülhet ? A képeken lehet látni,hogy alkatrészek ,de ezen kívül miben lehet még megtalálni ? Elektronikai kügyükben van ?

[link]

2019. ápr. 24. 19:38
 7/16 A kérdező kommentje:
1 tonna ugye 1000 kg ,de ,hogy ha 2 tonnát számolok akkor 2000 kg szorozva 700 forinttal egyenlő : 1.400.000 (egymillió négyzázezer) . Gondolom a méhtelep tulajnak ebből van kiadása mert megvette a sárgarezet az emberekből. Gondolom jóval olcsóbban veszik a méhtelep tulajok a sárgarezet mint a piaci ár.
2019. ápr. 24. 19:44
 8/16 anonim ***** válasza:

TV-ben mutattak egy elektronikai hulladékfeldolgozót, ahol a panelokat, alaplapokat ledarálták (előzetes bontás után), majd szelektálták, végén ott is valami hasonló törmeléket láttam, de ezt így nehéz beazonosítani.

A darálék szelektálására vannak eljárások, fajsúlykülönbségen alapuló stb., de ezeket nem ismerem pontosan.

2019. ápr. 24. 20:38
 9/16 anonim ***** válasza:

#4,5 vagyok.

Először is #8-nak:

Ne találgass, hidd el hogy ez sárgaréz, ismerem.

"sárgarezet ledarálják ezeken a telepeken ? Gondolom nem így viszik leadni."

-De igen, így adják le. A telepek nem végeznek ilyen feldolgozást. Vesznek-eladnak.

Persze az alumíniumot préselni szokták, az egyben leadott műszaki és háztartási cuccokat pedig erre betanított segédmunkások szétbontják. Rezet a rézhez, vasat a vashoz, stb.

A képen látható rézforgács leggyakrabban esztergáláskor keletkezik. Például a második linkeden látható vízvezetékek meneteit is esztergálják, de még nagyon sok mindent. A MÉH telep üzemeltetés hatalmas buli!

2019. ápr. 25. 19:30
 10/16 A kérdező kommentje:

Gondolom ehhez azért ész is kell . Mármint az anyagok felismeréséhez. Egyszer leadtam egy bedöglött régi videó magnó vhs lejátszót .

Ilyen bazi benga nagyot :

[link]

Akkor amit leadtam és le fogok adni műszaki cikket a jövőben akkor szétfogja egy munkás bontani ? Nem ledarálják ezeket ? Begyűjtik a műszaki cikkeket és elszállítják valahová ahol ledarálják és kinyerik az anyagokat belőle réz,vas stb...

Nem így van ahogy én elképzelem ?

2019. ápr. 25. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!