Házimozi rendszerek mire valók? Mi a hasznuk?
Nekem nem volt soha ezért kérdezem. Használtam egyéb készülékeket hifi,dvd,blu ray,vhs,rádió,magnó és egyebeket ,de nem volt soha ilyenem. Mire használják ezeket ? Filmekre vagy arra,hogy bömböljön a zene ?
Ilyen borsos áron szokták ezeket venni a népek ? Szóval ez igazából mire való ?
Kedves 8.
Vannak olyanok is, akik nem szeretik ha 150Hz alatti összes hang a mélynyomóból jön, a 8-10kHz fölötti meg sehonnan sem, mert az a p.csányi hangszóró ami a szatellitekben van nagyjából alkalmatlan bármire.
A rendes cuccoknál a teljesítményt nem 10% torzításra adják meg, hanem 0,01-0,1%-ra.
Ezek igazából arra valók hogy körberakod a szobában a hangfalakat, 2 hátsó hátul, 2 első elől + a center, és a mélyláda, és ha jól vannak elhelyezve akkor térhangzás lesz, olyan mintha benne lennél amit éppen halgatsz legyen az játék, film, zene.
Nekem egy Genius sw hf 5.1 6000 hangrendszerem van, és 45000-ért vettem, szóval nem kell itt százezreket költeni egy normálisra mert ez is olyan szépen szól hogy csak. Falbontó a mélynyomó is.
"Filmekre vagy arra,hogy bömböljön a zene ?"
Mindkettőre.
"Használtam egyéb készülékeket hifi,dvd,blu ray,vhs,rádió,magnó és egyebeket"
"Hifi" tág fogalom, ahogy ezen az oldalon is tapasztalható, sokan csak a kompakt kacatokat értik alatta, a kereskedelmi elnevezés hülyítő hatása miatt (hasonló a LED TV is).
Vagyis ennyiből nem tudható, hogy volt-e legalább valami normális sztereó rendszered, kulturált hangdobozokkal, erősítővel stb.
Ez nem mindegy a válaszok szempontjából sem, hogy legyen mihez viszonyítani.
Sokan szeretik.latszika Logitech és a Genius is elvileg jó hangrendszer sok ember szerint.
Rokonok is vettek ilyeneket mert jó ez házi mozi. Ennyire van igényük ezt megkapják azt kész. Igeny kielegitesre készült
"repulo:
Ha rendes hangot akarsz és már hallottál is olyant, akkor felejtsd el ezeket a vackokat."
- Alapvetően igazad van. De csak mai viszonylatban. A mostaniak tényleg nem érnek semmit. De hallottad a Sony Pascalt? Az LG J10HD-t? Vagy ezt a Panát:
https://www.youtube.com/watch?v=yJImo6MSDek&t=2s
Régen amikor versenyeztek egymással a gyártók, akkor nagyon jó egybeszettek voltak. Persze nem a 40 ezres kategóriában, amit az emberek vettek 90%-ban. Mondjuk hozzáteszem, egy akkori 40 ezres sok esetben jobban szólt, mint egy mai 100 ezres HiFi vagy soundbar.
Manapság inkább úgy tűnik nincs verseny, inkább elosszák egymás között a piacot szerintem, és jobban járnak, mintha egymás alá áraznak. Én így látom. És persze megy mindenből a kispórolás.
De aki azt mondja, hogy az egybeszettek mind sz_rok, az nem ért hozzá, mert a régiek bizony odateszik magukat.
30-40-50 kg-os "dögök" vannak, amik szétaláznak egy mai pár százezres épített h.mozit.
# 14
Hifinek nevezni azt mondjuk túlzás, csak a marketing terjesztette el róla (még ha esetleg teljesíti az öreg DIN 45500 szabványt, akkor is inkább csak annak megcsúfolásaként fogható fel).
A laikusok csak súlyosbították, amikor a Mini Hifi elnevezést Hifinek rövidítették.
Pedig ez épp annyira értelmetlen ebben a formában, mint a "médiában vettem".
Az emberi hülyeség így mondja a Media Marktot.
Vagy amikor a szilikongumit szilikonnak rövidítik, de azt sem értik sokan, hogy ez miért butaság.
Házimozi néven jelent meg az a készlet, ami kezdetben egy DVD-lejátszó, beépített erősítővel, rádiótunerrel, hangszórókkal, jellemzően 5.1 rendszerben. Minősége lehet tág határok között, a legalját csak bögreszetnek csúfolják.
Vagy parasztosan "bögreszett", ami épp olyan butaság, mint a "klubb", de ezt sem értik sokan, hogy az angol "set" (készlet) nem dupla t.
A club szó magyarítva klub és csak a buta parasztok írják "klubbnak".
Szívesen bunkóka.
A tera (byte) magyarítva tera és csak a buta parasztok írják "terrának".
De rengeteg hasonló példa van.
Csak ez a "szett" már annyira beépült, hogy mindenki normálisnak hiszi, akik azt sem tudják, valójában miről beszélnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!