Létezik olyan, hogy a TV meghülyül valamitől, amit az antennakábelen át kap?
Érdekes szituáció. A TV (nem okos) elkezdett olyat produkálni, hogy nem arra a gombra reagál, amit a távirányítón nyomok, hanem megismétli az előző gombot. Pl. megnyomom a hangerő fel gombot, fentebb veszi a hangerőt, aztán a csatornaváltó gombot nyomom és ehelyett megint a hangerőt veszi feljebb. Ez a dolog esetleges, hol jelentkezik, hol nem, de elég idegesítő.
Először azt hittem, a távirányító vacakol. Kicseréltem az elemet és kipróbáltam a másik (ugyanolyan márka, más típus) TV távirányítójával, de nem oldódott meg a hiba.
A másik TV ugyanezzel a távirányítóval nem produkálta a hibát, ergo biztos, hogy a TV hibája. Mivel még garanciális, elvittem a szervizbe, de ott persze nem jött elő a hiba.
Közben a másik TV is elkezdte ugyanezt a jelenséget. Akkor arra gyanakodtam, hogy az USB pendrive okozza, mert közben azt átdugtam a másik TV-be, de akkor is jelentkezik a hiba, ha nincs benne az USB.
Tehát: két TV is két távirányítóval ugyanezt a jelenséget produkálja, ami azoban csak nálunk jelentkezik, a szervizben nem. Nálunk csak az antennakábel van rádugva, se HDMI, se CI kártya, se semmi más.
Korábban nem jelentkezett ez a hiba és csak egyetlen eseményre tudom visszavezetni: nemrég átkötötték FTTB-ről FTTH-ra a szolgáltatást, azaz míg korábban a koax jött be közvetlenül, most bejön az optika és arra van rákötve egy aktív eszköz, amiből a koax jön ki.
Létezik, hogy ez az eszköz valami jelet vagy zavart tesz a kábelre, ami miatt meghülyül a TV? Egyáltalán mit tudok tenni?

Találkoztam hasonló jelenséggel, a TV infravevőjére jutó folyamatos zavarjel miatt, de más okból.
Olyanról nem hallottam, hogy optikai szolgáltatás ilyet csinált volna, de ezt így látatlanban nem tudom megítélni.
Viszont a TV koax. bemenetére jutó semmiféle jel nem képes megzavarni az infravevőt, a kettőnek nincs köze egymáshoz.
Mégis furcsa, hogy két TV-nél is jelentkezik, pedig a szoftverük sem egyforma, és a szerviz meg nem tudja reprodukálni a hibát.
A csillapítót kipróbálom illetve megnézem hogy viselkedik, ha lehúzom az antennakábelt.
De ha úgy néz ki, hogy csak az antennával jön elő a hiba, akkor mit tudok csinálni? Szóljak a DIGI-nek, hogy cseréljék ki a konvertert?

Nálam a telefonom kijelzőjének a háttérvilágítása hülyíti a TV-t ha mibilozom és távirányítót használok közben. Mondjuk nekem csatornaváltásra némít leginkább :-D
Viszont van egy régi TV aminek a vezérlő processzora körül lehet rossz mert random magától váltogatja egy idő után a csatornákat vagy mint neked hogy más funkciókra reagál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!