Mi a baj az LP kazettákkal?

Figyelt kérdés

2012-ben nem tudták meg csinálni, csak állított a fejen de ez se hozott jó eredményt. Idén hoztam haza a másik szervizből, de ezt mondták:

Rossz a fej vagy a kazetta.

Fejet is meg pucolta a szerviz.

SP mód kiválóan működik.

Kazetta elejére van pörgetve látom a szalagon hogy kicsit hullámos (NEM GYŰRÖTT). Mitől lehet?

Itt vannak a saját felvételek: https://www.youtube.com/watch?v=zXOHYVnKsP4

Itt meg nem sikerült visszapörgetni, de felvétel leállításnál is bugott mikkor stop-ot nyomtam és ki kapcsolt, az óta még nem volt gond vele.

https://www.youtube.com/watch?v=go0_N1jAEdc

Miden ilyen hibát el mondtam a szervizben, még azt is hogy cakkozta a szalag szélét, az óta nem csinálja. Sok kazettán látszik a cakkozás.

Ez a felvételt készítettem pár hete arra a kazira amire gyönyörűen felvet a magnó, de ez már nem a legjobb: https://www.youtube.com/watch?v=lrot0xBPIEs

Ezt most készítettem egy másik kazira: https://www.youtube.com/watch?v=VbMVux8yFVw

https://www.youtube.com/watch?v=8JVBCbpSHUU

Én arra gondolok hogy a kazettáim már nem olyan jók hogy LP felvételt készítsek rájuk, meg a régi LP felvételek se jó lejátszhatóak ma már mint régen jó volt.

Érdemes még ki próbálni új kazettán ha rendelnék neten?

Retrozás miatt szeretem még használni.

2019. márc. 2. 18:53
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Ez igaz vagy kamu?

Azt hallottam régen hogy egy vhs videómagnót nem használunk fél évig vagy 1 évig, és hálózatba sincs be dugva, akkor ilyen hibák előfordulnak hogy lesz: Nem veszi be a kazettát, nem adja ki inkább vissza megy, nem pörget vissza, stop gombot nyomok hogy le álljon a felvétel akkor szintén búg és ki kapcsol.

Nagybátyámnak ilyen van: [link] már még hosszabb ideje áll, és semmi baja, 1x se látta egy szerelő se.

Szüleimnek meg egy Samsung van 1x volt szerviben, nekik is többet áll mint az enyém, és szintén jó.

Nekem már 4x 5x biztos volt már szervizben, Szekszárdon 2 helyen is, meg Bonyhádon egy helyen volt.

2019. márc. 3. 15:40
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

#5,#8-nak:

Légyszíves ne vezesd félre a kérdezőt! A legtöbb esetben tényleg a szalag-továbbító okozza a szalag szélének a hullámosodását, de ez a video-ra NEM IGAZ!

Mint írtam, a kazettában található a szalag alatt egy fogazott szélű lap. Ez együtt forog a szalaggal, ennél fogva tud a kazetta "racsnizni", azaz egyirányú forgást biztosítani. Ha pontatlan a szalagvezető elhelyezése, akkor a szalag alacsonyabban halad mint szabadna, és a fogak elérik a szalag szélét.

[link]

2019. márc. 3. 17:56
 13/21 anonim ***** válasza:

#5, a kérdezőnek:

Mint már írtam, ehhez teljes szervíz kell, nem konkrét hiba javítása!

Egyszerűen annyi a baja, hogy túl öreg! Van benne például műanyag ékszíj, ami kinyúlt, azon kívűl pedig benne maradt az forma, amiben sokáig állt. Ez miatt például hullámzó sebességgel fog futni, amit a sorfrekvencia-kontroll nem fog elfogadni.

Mivel a vodeo kifűzi a szalagot a kazettából, ezért tele van úgynevezett foto-cellákkal. Azok segítségével "látja" a video hogy hol van a szalag. Ha valamelyik beporosodik, akkor máris nem lát vele, amit hibaként érzékel!

Az SP, és az LP között a különbség lényegében a szalag továbbításának sebessége. Az SP gyorsabb, tehát a motor nagyobb erővel és sebességgel dolgozik. Az LP lassabb, tehát kissebb erővel és fordulattal dolgozik.

Mivel LP-nél kissebb erőt fejt ki, ezért az öregedés okozta ellenállások nagyobb gondot okoznak mint a nagyobb erejű SP-nél. Az még ellensúlyozni tudja a nehezebb "munkát".

2019. márc. 3. 18:11
 14/21 A kérdező kommentje:

Szerviz óta csak 1 db kazettát nem tudott visszapörgetni felvétel után, most másik kazettára vettem fel filmet, de szépen le áltt a felvétel és pörgetni is tudott.

De amit nem tudot a videoban mutattam utána azt is vissza tudta.

Szerinted ez nem lehet kazetta gond?

2019. márc. 3. 18:36
 15/21 A kérdező kommentje:

Vamamelyik LP szépen lejátsza, hogyhogy?

Mind saját felvételek.

A gumigörgôn látok felül ahol a szalag felsővrésze megy két helyen is látszik a szalag nyoma, mindha valamelyik szalag lejebb került volna minimálisan.

Kb menyibe kerülne?

Idén 6000 Ft-ba került.

2012-be másik Samsunk márka szervizbe 24 ezer volt a görgő.

2019. márc. 3. 19:32
 16/21 anonim ***** válasza:

"#5,#8-nak:

Légyszíves ne vezesd félre a kérdezőt! A legtöbb esetben tényleg a szalag-továbbító okozza a szalag szélének a hullámosodását, de ez a video-ra NEM IGAZ!"

Ha a #8-ra gondoltál, a hozzászólás írója videószervizt (is) üzemeltetett évekig. Neked hány szervized volt? Úgyhogy engem nem etetsz meg a hülyeségeiddel, ne fáradj!

Továbbá ne kiabálj nagybetűkkel, mert bunkó szokás.

2019. márc. 3. 20:26
 17/21 anonim ***** válasza:

"#5",#16-nak:

Azt elhiszem hogy szervízt üzemeltettél, de azt már nem hogy te magad is rendszeresen javítottál!

Mivel a "nyomógörgö" egy csapágyazott fémrúdnak nyomja neki a szalagot, ezért nem értem hogy hogyan okozhatna hullámosodást a lerakódás? Legfeljebb a szalagfutást teheti egyenetlenné!

" idővel lerakódás alakul ki, azon megcsúszik a szalag, félresodródik, "

Láttál te már video-t működés közben, belülről?

Próbáltam kitalálni hogy mit próbalsz evvel megmagyarázni, de semmi értelmeset nem tudtam kihozni belőle. Én ismerem a videot belülről!

2019. márc. 3. 21:48
 18/21 anonim ***** válasza:

# 17

Próbáld megfigyelni, hogy én nem reagáltam az agyatlanságaidra, mint például a szalaggal való bohóckodás (#1) stb.

Nem szólítottalak meg, te kötöttél belém (#12).

Miért?

Mert nincs kedvem elmebetegekkel vitázni, nyilvánvaló és szakmailag köztudott dolgokon.

Nem érdekelnek a hülyeségeid.

2019. márc. 4. 09:06
 19/21 anonim ***** válasza:

#17, #18-nak:

Te vagy az eddigi legprofibb troll, akivel eddig összefutottam!

A kérdés eldöntését pedig kérdezőre bízom!

2019. márc. 4. 17:00
 20/21 A kérdező kommentje:

Szerviz óta csak egy kazettát nem tudott visszapörgetni és felvétel leállításnál szintén bugot és ki kapcsolt, de utána másodszorra már sikerült, az óta semmi gond nem volt.

Ez lehet kazetta gond is?

Szerviz előtt sok kazettánál csinálta ezt, de nem mindig.

2019. márc. 4. 20:41
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!