Miért van mágnes a fülhallgatóban?
Új fülhallgatót vettem. Ahogy kibontottam picit összegabalyodott és mikor el akartam venni egyiket a másiktól észre vettem, hogy nem szimplán összetekeredett, hanem mágnes van benne ami miatt összeragadt. Ha összerakom a kettőt, akkor taszítják egymást, ha meg fordítok rajta, akkor egyik vonzza a másikat. Eléggé meglepődtem. Volt már néhány fülhallgatóm és nem emlékszem, hogy lett volna bennük mágnes, ezért is kérdezem. Ha meg volt bennük, akkor csak vettem észre.
Próbáltam utánanézni interneten, állítólag már egy alap hangfalban is van mágnes, mert a mágnesen alapszik a hangfal technikája. Nem tudom ez mennyire igaz, de ha így van, akkor ezek szerint számítógépben is van mágnes, meg laptopban is? Úgy tudtam a mágnestől tönkremennek.
Mindegyikben van mágnes, mint ahogy minden hangszóróban is van mágnes, a fülhallgató is egy mini hangszóró.
Lehet más fülhallgatók esetén a mágnes ereje nem volt észrevehető, de mindegyikben van.
Ahhoz, hogy notebook-ban kárt tegyen (szerintem) túl gyenge.
Használhatod, a mágnes miatt nem lesz bajod.
A dinamikus hangszórók, mikrofonok, fülhallgatók alapelve, hogy az állórész permanens mágnes, mozgórész a lengőtekercs, illetve csatlakozó membrán.
De említhetném a klasszikus lemezjátszók dinamikus hangszedőjét is.
A keveredés csak látszólagos, ugyanis mindegy, hogy egy ilyen eszközzel áramot generálunk mechanikai mozgásból, vagy fordítva.
Értsd: egy hangszóróba is lehet beszélni, majd annak feszültségét felerősíteni. Ha nem is arra van méretezve, de megoldható.
81%-os válaszadó: Köszi, ment a zöld kéz :)
75%-os válaszadó: Nem biztos, hogy értem. Azt írtad le, hogy miért van benne mágnes?
Mikrofont dugtam be egyszer a hangszóró helyére véletlenül, és halkan, de zenélt a mikrofon :D
Nem fog ártani a fülhallgató egyáltalán, nagyon gyenge mágnás amúgy.
"mágnás" :D
Mágnest akartam írni :D
Tekercs és mágneses tér kölcsönhatása a mindennapok része, enélkül nem termelődne áram az erőművekben (már ahol generátorok vannak), nem forognának motorok, hosszan lehetne sorolni.
Nem igazán értem, te komolyan nem tanultál erről semmit az általános iskolában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!