100 ezerből lehet építeni egy nagyon alap gamer gépet?
Milyen cuccokat raknatok bele? Jó lenne ha amúgy minden egyéb pl egér monitor kijönne 50k-ból.
Kisöcsémnek akarok egyet összerakarni, Gta V, cs:go, pubg, ezekkel játszana szívesen. És persze örülnék ha tudnék rendes különálló videokártyát venni bele.
#4 jelenleg a PS4 pro a csúcsmodell.
És szerintem is több értelme van azt venni, mint 100 ezerből összekalapálni valamit "játékra".
Még használt alkatrészekből sem jönne ki semmi jó. Az meg hogy csinálj neki valami használhatatlan dolgot, ami a pubg-t*** low-on 20Fps-sel viszi... Na annak nincs értelme.
***Amúgy is egy olyan játék aminek magas a gépigénye.
Nem értem ezeket az embereket. "Vegyél PS-t", ember, azon is lehet vajon PC játékokat játszani? :D Gondolom nem viccből akar PC-t.
100e-ből... lehet, de a legmodernebb játékok közül nem sokat fog vinni. A PUBG esélytelen, mivel az egy nagyon rosszul optimalizált játék, de a CS:GO az futni fog és a GTAV is.
Én tavaly októberben vettem egy alap gépet, akkor kb. 120e-be került, azóta olcsóbb. GTAV közepes beállításokkal 1080p-ben futott gyönyörűen. PUBG-vel és CS:GO-val nem teszteltem, viszont pár referencia: F1 2018 legalacsonyabb beállításokkal, Fortnite 1080p-ben legmagasabb látótávval, COD:MW Remastered 1080p közepes, ETS2 1080p magas.
Konfig:
- Mobo: ASRock AB350M-HDV (legolcsóbb B350-es lap, de remekül teszi a dolgát)
- CPU: Ryzen 3 2200G (középkategóriás proci beépített Vega 8-cal, így nincs szükség videokártyára, meglepően erős egy integrált GPU-hoz képest. A proci kényelmesen overclockolható 3.8GHz-re, 3.9GHz ha szerencséd van, az iGPU szintén húzható, de azzal sokat nem próbálkoztam, kb. 1300-1400MHz-ig jó)
- RAM: 2x4GB Crucial Ballistix Sport LT, 2400MHz (sajnos a Ryzen procik nagyon igénylik a gyorsabb RAM-okat, ezért a 2400MHz az nem olyan jó, viszont én kényelmesen fel tudtam húzni 2800MHz-re, ami már elfogadható egy Ryzennek is)
- Táp: Cooler Master Elite V3 300W (alsókategória, de megbízható)
- Ház: Kolink Stronghold (nevetségesen olcsó, mégis teli edzett üveg oldal, vízhűtésnek hely elöl és felül, remek vétel. Ugyanakkor azt megjegyzem, hogy a vízhűtésre tervezett ATX házba egy mATX alaplap videokártya nélkül elég viccesen néz ki, szóval ha gondolod nézz körül a kisebb házak körül, hátha találsz valami jót)
- Tárhely: 1TB WD Blue EZEX (ismételten, alsókategória, de megbízható)
Ez a gép a PCX-nél jelenleg 103 ezer. Arra ügyelj, hogy az alaplap régebbi a procinál és ezért alapból nem támogatja, szükség van BIOS frissítésre. Ha tudsz BIOS-t frissíteni, akkor erre készült fel, ha nem, akkor a PCX 2500-ért megcsinálja.
Kiegészítők:
- Egér+bill: Cooler Master Devastator 2 vagy 3, 9 ezer körül vannak, ezért kapsz egy háttérvilágításos mecha-membrános billentyűzetet és egy 5 gombos gamer egeret. Mindkettővel rendkívül elégedett vagyok.
- Monitor: Philips 243V7QDSB, 35 ezer. 24 colos, ultrakeskeny perem, kifejezetten szép képet ad.
Mást én nem vettem, de ha kell valami nézz szét PCX-en, én már többször rendeltem onnan korábban is és sosem volt gond, gyorsak, pontosak, olcsóak. (ezért a sok fényezésért akár már fizethetnének is nekem :D)
Nekem ez cakompakk 163 ezer volt, de azóta csökkentek az árak, most kb. 150 ezer körül van.
Simán lehet egy low budget gépet összerakni.
Alaplap: amibe bele megy a proci xd.
proci: ryzen 3 1200
ram: 8gb ddr4
táp: min 400 watt
vidikari: gtx 760 2gb, vagy rx 570/580 (ez a pénzedtől függ)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!