Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Harman/Kardon HK 980 processzo...

Harman/Kardon HK 980 processzorhibájával mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés
Több szerviznek írtam már, várom a válaszukat, az egyikük azt írja, hogy amilyen gyakori olyan ritka hozzá az alkatrész és nem foglalkoznak ilyennel.
2019. febr. 18. 21:54
 1/10 repulo ***** válasza:

Ezeket már próbáltad?

sekon@hazimoziszerviz.hu

[link]

2019. febr. 18. 22:16
 2/10 repulo ***** válasza:
Én azért rákérdeznék a "proci" típusára, hátha beszerezhető más csatornán.
2019. febr. 18. 22:26
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen a sekon szerviznek is várom válaszát egyenlőre. A szerelő aki megállapította a hibát, szerinte nem lehet beszerezni.
2019. febr. 19. 06:36
 4/10 anonim ***** válasza:

Ilyen készülékekben egyedi rendszervezérlők vannak, ami csak egy típushoz jó, ritkább esetben típuscsaládhoz.

Beszerezhetőség gyakran lehetetlen.

Viszont alapos vizsgálatot igényel, egyéb problémák kizárását, mert könnyen bele lehet futni olyanba, hogy az ember először processzorhibát feltételez, végül kiderül, hogy mégsem.

De ha például erősen forrósodik (az előírt tápfeszültségek dacára), az már bizonyára nem lesz jó.

Mi volt egyébként a hibajelenség?

2019. febr. 19. 10:26
 5/10 A kérdező kommentje:
A hiba maga úgy keletkezett, hogy az állványon volt az erősítő és én alatta egy másik polcon egy másik erősítőt akartam szabaddá tenni, de épp csak hozzáértem a kábelekhez és már hallottam ahogy ki-be kapcsolt az erősítő magától és utána már nem lehetett használni. Konkrétan teljesen használhatatlan lett az erősítő. Nem ír ki semmit, nem reagál semmilyen gomb megnyomására, nem is szól az erősítő, kikapcsolni is csak kihúzással lehet. Látszólag "megsülve" nincs benne semmi. A szerelő szerint aki átnézte, szerinte valahogy kaphatott egy túlfeszültséget talán.
2019. febr. 19. 10:39
 6/10 repulo ***** válasza:
Nemtom, én este megnéztem a szervizkönyvét, 1 komolyabb PLC volt benne, az kínából 10 darabos csomagban 11 dollár pár cent, csak fel kell programozni valahol.
2019. febr. 19. 11:15
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha külön van a processzor és külön a bemeneti jelválasztó (melyek I2C buszon kommunikálnak egymással), esélyesebb lenne a jelválasztó hibája, de ha ezek egyben vannak, az kellemetlen.

Védődiódák szoktak lenni a bemeneten, ami a káros impulzusok ellen véd (illetve rosszabb esetben zárlatossá válik), ezek is lehetnek külön vagy integrálva.

2019. febr. 19. 11:15
 8/10 anonim ***** válasza:

Akkor pontosabban fogalmazva:

Ilyen készülékekben egyedi rendszervezérlők vannak...

Helyett:

Ilyen készülékekben egyedi rendszervezérlők szoktak lenni...

Pedig általában nem szeretek biztosra fogalmazni olyan esetben, ami nem biztos, de ez most így sikerült.

2019. febr. 19. 11:19
 9/10 A kérdező kommentje:

Épp a programozással van a baj, hogy azt nem tudják megcsinálni.

Kaptam választ a Sekon-tól, nem tudják van-e alkatrész, de a pontos diagnózishoz nekik kell átnézni. Szerintük ritka a processzor meghibásodás.

2019. febr. 20. 08:12
 10/10 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm a hozzászólásokat, segítettetek. Már csak el kell döntenem, hogy mi legyen a sorsa, mert meg lehet csinálni proci nélkül direkt-be(amúgy is úgy használtam), vagy fel a sekonnak és reménykedek, hogy nem hagyom ott a gatyámat. Egyik se ígérkezik olcsónak.
2019. febr. 20. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!