Házimozi hangszórói miért nem szólnak a TV-n?
Sziasztok!
TV neve: samsung ue40ku6300
Házimozi: sony dav-tz630
Amikor a pendrive-ot rádugom a házimozi erősítőjére akkor tökéletesen van hang, de amikor az adást szeretném hallgatni a TV-ben a csatornákon akkor nincs hang.
A sonyn csak hdmi van azon csatlakozik a tv hez. Anynet+os mindkettő. Össze is csatlakoznak csak hang nincs. A tv-a hdmi(arc) csatlakozóba van dugva
Hogyan tudnám megoldani hogy mindig tudjam használni a hangszórókat amikor TV-t nézek? Főleg mikor csak a csatornákon nézem a filmeket. Nem kell 5.1-be szólnia elég a sztereó csak szóljon.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Ha jól látom, semmi nem utal a házimozinak nevezett szerkezet HDMI ARC támogatására, anélkül pedig nem mehet át a hang (visszafelé).
SCART-on tudsz beadni esetleg, csak sztereó hangot egy optikai --> RCA átalakítóval, amit a TV optikai kimenetére csatlakoztatsz.
Vagy létezik ma már HDMI ARC --> RCA átalakító is.
Köszönöm mindenkinek.
Azt nem értem,ha csak kimenet a sony hdmi-e akkor miért vált autómatikusan tv módra ha bekapcsolom a tv-t.
Ezt elfelejtettem odaírni elnézést.
Illetve.
Ha nem jöhet hang akkor miért van a menüben rá lehetőség? Azt írja a papírja is ,h engadélyezzem az audio hdmi-t ha a tv hangját akarom hallgatni. Be van kapcsolva és semmi.
Szerintem az a Scart-ra vonatkozik.
A leírásában egyetlen hangbemenetet találtam, és az a Scart.
Ha a tv leírásában talátad, akkor ők nem gondolhatták, hogy egy 13 éve megjelent házimozira fogod dugni a 4K tévét.
"Azt írja a papírja is ,h engadélyezzem az audio hdmi-t ha a tv hangját akarom hallgatni."
Nem tudom, angollal hogy állsz, tegnap belenéztem én is a doksiba, de nekem úgy rémlik, hogy a házimoziból kimenő hangot lehet tiltani vagy engedélyezni.
"Azt nem értem,ha csak kimenet a sony hdmi-e akkor miért vált autómatikusan tv módra ha bekapcsolom a tv-t."
Azt az Anynet+ intézi, ha jól tudom.
A HDMI-kábelben van egy külön érpár, ami I2C buszon kommunikál két irányba. Ezen történik a kijelző azonosítása (DDC-infó), HDCP titkosítás kulcsai is ezen közlekednek.
De ez alapból része a HDMI-szabványnak, még azt sem állítom, hogy ezt használja az Anynet+.
Használhatja a fő digitális adatfolyamot is, amiben a kép és hang közlekedik.
Az én házimozimon lehet állítani,hogy DVD,AUX,Rádió,és TV.
Ha TV-re van kapcsolva,akkor azon szól a tv,még akkor is,ha a tv-t lenémítom.
A házimozin állítom a hangerőt,a tv-n semmi nem szól.
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek.
Már rájöttem mi volt a baj.
A házimozi papírja azt írta hogy HDMI ARC-os a csatlakozó, de viszont igazából, gyakorlatilag és fizikailag nem ARC-os, csak egy sima HDMI kimenet és kész. Nem képes fogadni jelet.
De azért köszönöm mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!