Meglehet oldani, hogy a TV-be épített Media Player használata közben a házimozi 5.1 hangszórói szóljanak?
Leírok minden információt, remélem tudtok segíteni.
A házimozi típusa LG HT202SF, Scart csatlakozóval kapcsolódik a TV-hez.
További kimenetek: [link]
A TV típusa LG 42LD450, minden csatlakozó megtalálható rajta mint ami a házimozin. Azért szeretném a TV beépített lejátszóját használni mivel a FullHD filmeket is lejátszik, a házimozi pedig max DVDRip-et.
Nem sikerült mindent leírni.
1) a beépített médialejátszó egyáltalán kezeli-e az 5.1-et?
2) házimozi, házimozi... na de milyen módon van összekötve benne a DVD-lejátszó és a hangfal? 6 RCA vagy HDMi?
A Scart a te esetedben fix, hogy csak a képet közvetíti, neked pedig, ha a médialejátszó viszi az 5.1-et, akkor AZT (a hangot) kell eljuttatnod a hangszórókhoz!
Úgy nem fog menni, hogy közé ékelődik még a DVD lejátszó is.
1) Igen kezeli.
2) Hát a nevét nem tudom de az a csíptetős módszer.
Utánanéztem a házimozinak, sajnos semmilyen bemeneti csatlakozó nincs rajta, nem tudod megoldani.
Ehhez a tv-hez olyan házimozit lehet csatlakoztatni, aminek van optikai audio bemenete.
Csíptetős... :)
Megnéztem inkább a használati útmutatót.
Tehát a DVD-lejátszó működik kvázi erősítőként.
A TV-n pedig van HDMI, viszont a lejátszón pech, de nincs.
(a beépített médialejátszóról egyik netes útmutató sem ír semmit)
Mindenesetre a TV-ből az 5.1-et csak a hdmi segítségével tudod kicsalogatni, azt viszont közvetlenül nem tudod csatlakoztatni a hangfaladhoz.
Próbálkozhatsz különféle átalakítókkal, amik egyenként annyiba kerülnek, mint a hangfalrendszered, vagy veszel egy komolyabb erősítőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!