Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mi az internetszolgáltató...

Dikaz kérdése:

Mi az internetszolgáltató kötelessége?

Figyelt kérdés

Aki ért a témához szakamailag,vagy jogilag az válaszoljon kérem!

Következő a helyzet, Balatonpart bővülő, szépülő környék. 20 mega net ért "x" összeget perkálunk de a szolgáltató talán ha 14megát tud biztosítani azt is olyan istabilan, hogy 30 perc szenvedés után hagyom is... elegem van. De mértem már 0.4-et is. Nálunk modern új rendszer van, kijöttek megnézték, nem itthon van a hiba. Azt mondja Mr.Tcom ezt tudja a helyi hálózat. Mit tegyek?

2019. febr. 15. 00:05
 1/9 anonim ***** válasza:
Tudni kellene, hogy mi a garantált sebesség, amit szerződésben vállaltak. Ha azt teljesítik, akkor nincs mit tenni.
2019. febr. 15. 00:16
 2/9 anonim ***** válasza:

Van a szerződésben a maximum sávszél, és a kötelezően biztosított. A maximum nálad gondolom a 20 mega, a minimum jóval kevesebb.(a szerződésben mindkét értéknek benne kell lenni)

Tudtommal ha tartósan a minimum alatt forgalmazza a netet a szolgáltató, akkor megtagadhatod a fizetést, vagy köteles kedvezményt adni.

A fizetés megtagadása előtt ha a szolgáltató papíron nem ismeri el a hibáját, be kell vonni egy harmadik félt.

2019. febr. 15. 00:21
 3/9 A kérdező kommentje:
20 mega. Most bújom át amúgy. Vicc ez a cég már 5x lepattintottak valami hülye magyarázattal. Szerencsére jön egy új szolgáltató. Remélem minnél elöbb.
2019. febr. 15. 00:23
 4/9 A kérdező kommentje:
A legnagyobb vicc, ha jelzem nekik és méltóztatnak foglalkozni is vele, akkor csodák csodájára jól működik pár napig, de maximum hétvégéig.
2019. febr. 15. 00:28
 5/9 anonim ***** válasza:

A 20 megabit/sec az a maximum letöltési sebességet jelenti csak, sajnos...

A szerződésben nagyon-nagyon apró betűkkel ott kell lennie, hogy mégis mennyi a minimum garantált sebesség.

Az nagyon alacsony lesz, nekem például a 80 mbps-ként reklámozott letöltésű internetemnek a garantált minimuma az azt hiszem 3 vagy 4 megabit. Igen, nevetséges. Bár szerencsére mostanában nem megy 15mbps alá, sőt tartja a stabil 30-40-et.

2019. febr. 15. 00:49
 6/9 anonim ***** válasza:

Wifin semmit nem garantál a telekom csak azt, hogy egy eszköz csatlakozik, szóval ha 0.4 mb/s t mérsz wi-fin, ahhoz semmi köze a szolgáltatónak, old meg.

Kábelen keresztül pedig annyit ad, amennyi a csövön kifér. Ha a vonalad 20 at bir, kell vonali tartalék is számolj 17 körül, kijön a modem, x eszköz stbstb mire ott vagy hogy méricskélsz a pcn már 10 mega.

2019. febr. 15. 01:51
 7/9 anonim ***** válasza:

Sajnos nekem is rossz tapasztalataim vannak velük. Korábban 30/10-es netem volt, erről váltottam egy olyanra, ami nem korlátozza a sebességet, hanem annyit ad, amennyit az itteni hálózat elbír. Gondoltam rosszabb nem lehet, csak jobb. Igen, papíron...

Átállás után kapásból 23/3-ra lassult. Visszahívván őket rögtön elismerte az ügyfeles, hogy valaki manuálisan korlátozta le. A korlátlan netet. Itt már gyanús volt. Levették a korlátozást (pontosabban beállították a korábbi 30-at, szóval továbbra is csalnak, de mindegy) és lezárták a hibabejelentésemet. A letöltésem elérte a korábbi 30-at, de a feltöltés maradt 3 Mbps. Visszahívtam őket megint, hogy legyenek szívesek a feltöltésről is levenni a korlátozást, erre konkrétan megfenyegetett az ügyfeles, hogy ha tovább folytatom az elégedetlenkedést, akkor ő szívesen visszanyitja a hibabejelentésemet, de ez 10000 forintomba fog kerülni. 10000 forintot képesek kiszámlázni, ha nem fogadod el, hogy át vagy b*szva.

Ennyit ér náluk közel 10 évnyi hűség.

2019. febr. 15. 06:01
 8/9 anonim ***** válasza:
64%

Ha a garantált sávszélt teljesítik, akkor nem reklamálhatsz.

Egyébként a trékom a régi rézhálózaton borzalmas minőségű DSL-t tud csak biztosítani, szóval amint van másik szolgáltató, válts!

2019. febr. 15. 08:32
 9/9 anonim ***** válasza:
79%

Kedves utolsó, hatalmas nagy hülyeséget írtál. :)

Nekem a "régi" réz hálózaton van szolgáltatásom a telekomtól és most az "amennyi a csövön kifér" csomagban vagyok. A vonalam 110 mbit/s körül bír, közel vagyok a központhoz valszeg nagyon és bonding nélkül jön a 100 fixen.

üdv

2019. febr. 15. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!