Jobb az ívelt Samsung tv mint a sima lapos?
Nekem mindig ellenszenves volt az ívelt TV, egyszerűen geometriai alapon (monitorként még talán...), de azóta már a piac is "beárazta" ezeket.
Arra gondolok, hogy nem olyan népszerű a vásárlók körében, ahogy azt a gyártók szeretnék valószínűleg.
Például egyik érvem ellene, hogy a kamerákban a szenzor is egy sík felület, amire leképezik a teret. Akkor milyen alapon képzeli valaki, hogy ugyanazt hajlítva kellene visszaadni?
Régen volt egy Sony Trinitron képcsövesem, ami a hordópalást felületről volt nevezetes. Tehát fordítva görbült ugyan, de valami közös lehet bennük: utáltam azt a geometriai torzítást, hogy soványabbak voltak rajta az alakok, a 4:3 képernyő szinte szabályos négyzetnek tűnt.
Ívelt kivitelű LCD mondjuk konkrétan nincs is.
Sík LCD van belehajlítva (vagy mondhatnám úgyis, hogy befeszítve) az ívelt keretbe.
Miután szervizemben ilyen is megfordult már, nekem elhihetitek.
Annak is elromlik a háttérvilágítása, de legalább több munka van a szerelésével, ami többe is kerül.
Régen a Sony a lapos kepcsore felárat kert.
Majd mikor már a jó lett a megszokott a Samu kitalálta hogy kanyartevet csinál.
A kamera meg egyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!