Zsoltiposta kérdése:
Egy Party hangfalba pl fenton ft15jb lehet vajon utolagosan line out vagy jack kimenetet kesziteni? Ha sztereoban pl ket hangfalra szeretnem kikuldeni a hangzast
Figyelt kérdés
Termeszetesen szakember keszitene akit meg meg kell talaljak ha ez kivitelezheto2019. febr. 6. 11:26
1/2 repulo válasza:
Egy mono cuccból elég nehéz lesz sztereó hangzást kicsikarni.
Azt tudod csinálni, hogy külső forrásból játszod le a zenét, egyikre az egyik, másikra a másik csatornád kötöd pl RCA kábellel.
2/2 anonim válasza:
Mondjuk én ezen még mono kimenetet se látok, viszon ha jól nézem, van rajta RCA csatlakozós aux-in. Namármost, annyira nem értek az elektronikához, sőt szinte egyáltalán, de hifizek elég régóta, szóval valamelyest ragadt rám ez-az. Gondolom én, hogy ezt az RCA csatlakozót tovább lehet osztani valahogy, hogy kifelé is vezesse a jelet. Abból gondolom ezt, hogy egy ~30 éves erősítőt használok, bár régebben volt már, hogy szétszedtem takarítani, de úgy emlékszem, hogy a tape in- tape out RCA csatlakozások csak egy egyszerű jumperrel vannak összekötve, és itt pontosan az történik amire szükséged van. A tape in ugye a bemenet, az ide érkező jel megy az erősítőbe is, tehát szól a hangfalakon, és egyszerre megy tovább a tape out kimenetre is, tehát akár egy másik erősítőt is rá tudok kötni. De azt is figyelembe kell venni, hogy ennél a megoldásnál a kimenő jel továbbra is vonalszintű jel marad, tehát az erősítő semmilyen formában nem befolyásolja a jelet, se a hangerőt, se semmi egyebet, ezeket külön kell beállítani. Viszont ha így mégsem kivitelezhető, van egy ennél sokkal egyszerűbb megoldás, igaz, nem a legelegánsabb (sőt..), de B tervnek jó lehet: rögtön a forrásnál kettéosztod a jelet egy elosztóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!