Milyen jó minőségű, zavarszűrős DC 3V adaptert tudnátok ajánlani? (bővebben lent)
Rádiót szeretnék hallgatni adapterről, de a jellegzetes búgást egyáltalán nem szeretném hallani.
Milyen jó minőségű, tartós, márkás, megbízható DC 3V adaptert tudtok ajánlani?
Ha a jellegzetes búgás alatt a "hálózati brumm"-ot érted, akkor annak megszüntetése mindössze egy elektrolit-kondin múlik.
Max 150 Ft-ból veszel egy 10V 2200 mikro Farad kapacitású kondit, és kicseréled a benne lévővel!
#1 vagyok:
Ha még mindig hallod, akkor a kapacitást növeld.
Igen, a hálózati 50 Hz "brum" zúgásra gondolok.
Annyira nem értek hozzá.
Az adapter vezetékére kellene bekötni a kondenzátort vagy az adapterben kicserélni? Gyárilag miért nem tesznek bele, miért nem oldják meg e problémát?
Egyébként érdekes módon telefontöltő zajmentes, de az meg 5V amit lead és nem tudom e Volt-többlet a készülék élettartamát mennyire csökkenti, amely készülék csak 2 darab AA elemmel megy tehát 3V feszültségre lett megalkotva.
#3: "Az adapter vezetékére kellene bekötni a kondenzátort vagy az adapterben kicserélni?"
Bárhol - a két pólus közé párhuzamosan bekötve:
a polaritásra ügyelj!
#1 vagyok:
#3-nak ment a zöld pacsi, jól írta.
Az 5V-os teló-töltőre nem tudok mit mondani, mivel fogalmam sincs a rádiód teljesítményéről.
Próbálkozz inkább tablet töltővel, az lényegesen erősebb.
Szerintem a 3V, és 5V közötti különbség nem fog gondot okozni, viszont egy dologra ügyelj! Ne tekerd fel a hangerőt, kb 75% fölé! Hiába tetszik esetleg hogy "hú de jó hangja van", nem ekkora teljesítményre tervezték!
Ha teló-töltővel kísérletezel, akkor eleinte rendszeresen tapogasd a töltőt, hogy mennyire melegszik! Kellemesen langyos lehet, de ha határozottan melegnek mondható, akkor inkább ne erőltesd, de felügyelet nélkül semmiképp se hagyd!
Az iPhone töltő egyáltalán nem melegszik, mégcsak langyos se lesz.
5V 1A a teljesítménye, a rádió pedig 3V és (ha jól emlékszem) maximális fogyasztása 140Ma.
Ettől függetlenül kipróbálom kapcsolóüzemű tápegységgel is, hogy megszűntessem a búgást. :-)
16V kondenzátor is megfelelő szűrést biztosít majd akkor is, ha 3V feszültségen fog menni? (de ugyanakkor ha szükség lenne hogy 12V feszültségről menjen, ezt a 16V kondenzátor majd tudja biztosítani, egy 10V kondenzátor már esetleg nem bírná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!