Tranzisztor hiba?

Figyelt kérdés
Egyik oldala recsegve szól és a másik oldala szépen szól mind addig amíg el nem éri a negyed hangerőt majd elfelejt szólni .. szétszedtem és nagyon melegszik az egyik tranzisztor( tipus : d2061 ). Az lenne a kérdésem hogy ha ezt ki cserélem megoldja e a problémát ? és hogy ti mire gyanakodnátok ez esetben ? A válaszokat előre is köszönöm !

2018. dec. 16. 12:48
 1/7 repulo ***** válasza:
Meglehet cserélni a hangszórókat? Ha igen, próbáld meg.
2018. dec. 16. 12:50
 2/7 A kérdező kommentje:
Megcserélve is ugyan az . Másik hangfalakkal is teszteltem , ugyan az a szisztéma .
2018. dec. 16. 12:51
 3/7 A kérdező kommentje:
Az erősítő típusa : JVC ax311
2018. dec. 16. 12:56
 4/7 repulo ***** válasza:

Na majd jönnek az okosok, megmondják mi legyen.

Mivel én nem vagyok egy nagy forrasztó májer, meg munkapontot sem tudok állítani, elvinném szervizbe.

2018. dec. 16. 12:57
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez egy általános laikus tévhit: melegszik --> biztos rossz.

Elárulhatom, hogy a rossz tranzisztor már nem melegszik.

Ez olyan dolog, mint a vérnyomás: ha már nincs, meghaltál.

Testhőfok: ha már nincs, meghaltál.

Erősítő típusa: ha nem írod ide, nem mondok semmit.

2018. dec. 16. 12:58
 6/7 A kérdező kommentje:
Persze minden alkatrész melegszik üzemi hőfokon, de ez annyira melegszik hogy szinte elolvad ! Az erősítő típusát már le írtam az előző kommentemben.
2018. dec. 16. 13:01
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem az a lényeg, mert a rendellenes melegedés egy másik hiba következménye, amitől tönkremehet még a gyanúsított tranzisztor is.

De jelenleg még él. Ha kicseréled, az új is melegedni fog, és ez még egy jóindulatú jelenség.

Sokkal kellemetlenebb, amikor azonnal tönkremegy.

Beteszel egy jót, az is rögtön elszáll.

Ilyenkor kell észnél lenni, de ezt így röviden nem lehet megtanítani, ez egy külön szakma.

De alap dolog, hogy hibás alkatrészeket kell keresni, cserélni.

Amiről szó van, Dc-csatolt áramkör javításánál külön "feature", hogy ha valaki nem találja meg az összes hibás alkatrészt, de mégis bekapcsolja, azonnal lefüstölhet bármi.

Ez ellen is lehet persze védekezni, a tápkörben.

2018. dec. 16. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!