Hogyan tudnám úgy beállítani a TV-t, hogy kékfényt szűrjön?
"Azt még elfelejtettem hozzátenni, hogy nem teljes mértékben akarom kivenni a kék színt,"
Akkor ne tedd.
Mi a kérdés?
A kérdés továbbra is az, hogy a (káros) kék sugarakat akarom levenni a TV-n, ami által nem zavarja meg az alvási ciklust a káros kék fény.
De ez nem azt jelenti, hogy az RGB-ből teljesen nullára kellene venni a kék fényt, hisz van kék fény, csak olyan, mintha egy fólia lenne a képernyő előtt, így pont olyan, mintha az Androidos Night Owl programot használnánk:
Vagy a Windows 10 beépített "Éjszakai fény" opcióját.
És köszönöm az eddigi válaszokat, majd kipróbálom.
Csak itt nem a fényerőről van szó...
"Androidon is a Night Owl programmal elérhető, vagy ahogy már említettem a Windows 10 Éjszakai mód."
Szerinted ezek mit csinálnak...? Csak nem azt amit mondtam? Hallatlan!
Természetellenes képhamisítás lévén ez nem is elvárt opció egy TV-nél.
Szokott lenni mindamellett a színhőmérséklet beállítása (hideg / közepes / meleg), itt választhatod az utóbbit, ha úgy megnyugtatóbb számodra.
Bár szerintem az emberek többségénél valószínűleg lényegtelen ez a kéksugaras mizéria, amit felkapott a divathullám.
Pedig nekem is van némi érzékenységem, túl erős kijelzőktől ég a szemem, ja leveszem a kontrasztot és el van intézve.
De emiatt nem fogom elcseszni a plazma TV-m kiváló képét, még a PC-monitort sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!