TV - DVB-T, DVB-D? Stb? PAL/NTSC? NTSC-s országban gyártott smart TV fog működni Magyarországon?
egy Mexicoban gyártott TV-ről van szó, és nem tudjuk, h megéri-e haza vinni, mert jó és kb ingyen volt, csak elbizonytalanodtunk a PAL és NTSC renddszer különbségei, a 110 V / 60 Hz, na és főleg a DVB-T és DVB-egyéb dolgok miatt, amelyek azt se tudom, mit jelenten :(
Lefoitóztan az infót, megh tudja mondani nekem valaki a fenti dolgokat?
Mert sokaktól meg azt hallom h ne foglalkozzak vele, manapság már semmi szerepe ennek. Lehet h az NTSC és PAL között már tényleg tud variálni, ha jól tudom, de a DVB-dolgokkal mi a helyzet?
köszi előre is!
fotó:
"Mert sokaktól meg azt hallom h ne foglalkozzak vele, manapság már semmi szerepe ennek"
Ha valaki set top boxot használ, akkor mindegy, mert a HDMI egyformán működik a világon és a full HD felbontás mellett az 50/60 Hz bemeneti képfrissítés támogatása sem probléma szerintem.
PAL/NTSC az analóg adásoknál hordoz jelentősebb eltéréseket, digitálisnál már csak az 50/60 Hz-et határozza meg lényegében.
Tehát Magyarországon digitális rendszerben PAL 50 Hz van.
DVB-D nincs sehol.
DVB-T van (földi sugárzás). Ezt a külföldi készülékek is fogják, behangolják, csak nem mindig ad képet és/vagy hangot, ha a TV nem tudja a szükséges MPEG-4 / AAC dekódereket:
De ha nem működik, ez is áthidalható egy olcsó set top box használatával. Ilyen boxok kimenete 60 Hz-re is átállítható, de lehetőleg 50 Hz-en kell hagyni, hogy ne akadjon a képmozgás, az aránytalan frekvenciaváltás miatt.
Ha nem bírja el a 230 V-ot, akkor viszont feszültségcsökkentő trafó szükséges.
Hálózati 50/60 Hz nem számít, mert a betáp egyenirányításra kerül.
tehát akkor annyi, hogy ha HDMI-n kapja a jelet, akkor semmi se érdekes, de ha nem, akkor nem működik. na de és akkor megszűnik az NTSC/PAL és minden egyéb különbség is?
ez a gond h nem értek hozzá szal az első hosszabb választ nem nagyon tudom értelmezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!