Erősítő és az aktív mélyláda hangszóró kábellel van összekötve akkor az aktív mélyládán a Hz számot mennyire állítsam?
A privát kérdésre is csak azt tudom válaszolni, amit már írtam: a vágási frekvenciát fülre, tetszésre.
Nem tudom ezt így távolról megmondani, "meghallani".
Kösd mind a kettőt, legalább egyformán terheli az erölködőt.
Aztán majd kiderül mi lesz. :-)
Szia! Ha jol sejtem arrol van szo, hogy magas szintu jellel hajtod az aktiv subladaba epitett erositot, a celra kialakitott magas szintu bemeneten keresztul. Ezt ketfele keppen teheted meg:
1. az erosito A kimenetet kotod a sublada magas szintu BEmenetere (bal, jobb egyarant), es a ket allo hangfalat a sublada magas szintu KImenetere. Ekkor semmi mas nem tortenik, mint egy feszultsegoszto aramkorrel a sub erosito a Technics kimeno jelebol (ami wattos nagysagrendu) eloallit egy mili wattos jelet, amit aztan ujra felerosit a beepitett melyhangszoronak. A ket allo hangfal a sublada kimeneterol ugyan ugy megkapja a teljes tartomanyt, mintha direktbe a Technicsre kototted volna.
2. a Technics A kimenetere kotod az allo Cerwineket, es a B kimenetere a subot. Igazabol a lenyegen nem valtoztat, a sub ugyan ugy leszedi maganak a B kimenetrol a jelet, mint az elso esetben.
Azt nem mondanam, hogy nincs ertelme a melyladanak. Az igaz, hogy az xls 12 onmagaban is brutalis melytartomanyra kepes. De egyreszt a sublada joval melyebbre van hangolva, masreszt a suberosito sem linearis a bemeno jelhez kepest, azaz a valoban sub tartomanyt kepes erosebben megszolaltatni mint az allo falak.
A kerdesre konkretan valaszolva: en 50Hz-re raknam a valtot. Akkor engednem fel 80Hz-ig, ha a helyseg kifejezetten elnyeli a 60-100Hz-es tartomanyt. Ezt neked kell hallani. 150-ig semmikepp sem engednem fel, szinte biztos hogy kopogos lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!