Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Erősítő és az aktív mélyláda...

Erősítő és az aktív mélyláda hangszóró kábellel van összekötve akkor az aktív mélyládán a Hz számot mennyire állítsam?

Figyelt kérdés
Van egy technics su vx 700 erősítő van hozzá 2 álló cerwin vega xls 12 és van egy aktív mélyládám cerwin vega xls 12s ami tud 50-80-150Hz! Az lenne a kérdésem mivel hangszóró kábellel van összekötve az aktív mély és az erősítő a mélyládát hány Hz érdemes állítani? Illetve a mélyen van még egy olyan hogy PHASE 0 vagy 180 ezt hova állítsam? köszönöm a válaszokat előre is!
2018. dec. 9. 08:46
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

Ha megnézed a kapcsolási rajzát:

[link]

A+B állásban a két kimenet párhuzamosan kapcsolódik, vagyis ugyanaz, mintha te "drótoznád" párhuzamosra, csak annál praktikusabb.

Két relé van (A és B), a hangszórók pedig földelt bekötésűek. Ez azért lényeges, mert vannak soros kapcsolású trükkök is, földfüggetlen kimenetek is, de itt egyszerűen csak meghúz mindkét relé ilyenkor.

Harmadik relé van a fejhallgatóhoz.

2018. dec. 9. 13:17
 12/38 repulo ***** válasza:
Na, szerintem azt csinálsz, amit akarsz. Eljutottunk a kiindulópontra, igaz akkor még nem olvastam végig a technics manual-ját. Akár még szólhat is, de ne csutka hangerőn próbáld ki.
2018. dec. 9. 13:19
 13/38 A kérdező kommentje:
Már belezavarodtam éd felhívtam egy szaküzletet is ők is azt javasolták hogy az A ra az álló hangfalakat a Bre az aktív mélyládát. A tape rec outra azt mondták felejtsem el. Csak ez a hangfal kábeles megoldás a jó! volt nekem 2hétig egy onkyo 180ezres zsír új erősitő de a 25ezer forintos technics SA AX540 1994 évjáratú erősítőm kenterbe verte az Onkyo TX-NR656. Ez a technics sokkal dinamikusabban szól 100x komolyabb basszust ad ha állítgatom a potmétereket meg eleve jobb a hangzás. Vissza is vittem 2 hét után az onkyot vissza adták a pénzt inkább veszek egy komolyabb technicset az említett su vx 700. Hát a mostani kicsi technicsemen az SA AX540 szét akarja szedni a házat. Ezért is gondoltam egy nagyobb technicsre és egy komoly cerwin vega xls 12s aktív mélyládára.
2018. dec. 9. 14:32
 14/38 anonim ***** válasza:
A minőségi zenehallgatástól egyre távolabb kerülünk. Az az erősítő a jó, amelyik szétszedi a házat? Nem számít a dinamika, a színpadképzés, a hangszerek élethű visszaadása, semmi, csak szakadjon szét a ház. Ehhez igen PA kategória kellene, ha csak ennyi a cél.
2018. dec. 9. 14:37
 15/38 A kérdező kommentje:
Nekem ennyi a cél zene hallgatás brutális basszussal. Főleg mivel elektronikus zenéket hallgatok csak engem az hogy a komoly zenékbe a hegedű úgy szólaljon meg hogy mint ha mellettem szólna meg egyáltalán nem érdekel se komoly zenét nem hallgatok se hasonlókat. Dinamikus legyen csapjon oda a basszussal ha kell a technics ezt csinálja. de kinek a pap kinek a papné.
2018. dec. 9. 14:42
 16/38 A kérdező kommentje:
Nem véletlen lett mindenből cerwin vega ezek nem a mozart 40 szímfoniájára valók amúgy se nem ezt képviselik. Inkább elektronikus és disco zenéket.
2018. dec. 9. 14:45
 17/38 A kérdező kommentje:
Engem csak az érdekelt ha bekötöm így hogy A hangfal B aktív mély szólni fog e vagy sem! De ezek szerint szólni fog.
2018. dec. 9. 14:47
 18/38 A kérdező kommentje:
Mondjuk abba igazad van kezdhettem volna azzal mi is a célom. Sokszor jönnek barátaim át és házibulizunk csak ennyire kell meg ha időm engedi miközben csinálom a dolgom szóljon a zene. Az előző renszerembe ez a kis technics volt 2db Koda AV707Fés 2db autós passzív magnat xpress 3000 ezek elé egyik barátom csinált valamilyen váltót vagy nem is tudom mit hogy ne engedje át a magas hangokat csak a mélyeket és erről a rendszerről szerettem volna váltani egy komolyabbra amit felvázoltam. Lehet azért se tetszett az onkyo már megszoktam a disco stílusú hangzást :)
2018. dec. 9. 15:02
 19/38 A kérdező kommentje:
Most már hogy így ki idegeltelek ( nem volt szándékos) az erősítő mind a 2 B vagy is B jobboldali B baloldali kössem rá a mély ládára Hi LEVEL INPUT L+ L- / R- R+ ra vagy tetszés szerint elég csak az erősítő valamelyik oldali B-ről a mélyláda tetszés szerint valamelyik oldali Input-ra? És többet nem zaklatlak igérem :D Magyarul elég úgy is összekötni hogy pl Erősitő B/jobb oldalit a mélyláda Input/jobb oldalira?
2018. dec. 9. 15:38
 20/38 anonim ***** válasza:

Mivel a mélyeket a bal-jobb oldalra egyformán szokták keverni, egyik oldalról is elég lehet levenni.

Ez főleg lényeges volt a hanglemezek korában, nehogy a tű kiugorjon a barázdából, egy féloldalas lökéstől.

Másik szempont volt mindig is az irányhatás, ami a mélytartományban nincs, az erősítőket is jobb egyformán kivezérelni, a max. döngetés érdekében, ezért adta magát, hogy akkor legyen szimmetrikus a mély.

Ma már a barázdák nem ugrálnak, elvileg lehetne keverni féloldalasra is, de bizonyára nem jellemző.

Ha mindkét oldalt bekötöd, akkor ha esetleg lenne ilyen féloldalas mély a zenében, azt is közösíti neked a mélycsatornába.

"felhívtam egy szaküzletet is ők is azt javasolták hogy az A ra az álló hangfalakat a Bre az aktív mélyládát."

Az egy eladó / kereskedő, én meg javítok / tervezek / építek is áramköröket. Tehát ő azt mondja, de nem biztos, hogy tudja is, miről beszél. Ebben az esetben mindegy, mert úgyis párhuzamosítódik a kettő.

De vannak olyan (főleg régebbi) erősítők, ahol A+B módban a hangszórók sorosan kötődnek. Annál érdekes lenne egy ilyen aktív mélyet beiktatni, aminek a nagyszintű bemenete sem kisimpedanciás.

2018. dec. 9. 16:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!