Lehetséges laptopot házimozi erősítőre kötni úgy, hogy Dolby 5.1 és DTS hangzás megmaradjon?
Üdvözlök mindenkit!
Pontosítom a kérdést. A laptopot optikai kábellel szeretném rákötni a házimozi erősítőjére. USB-s hangkártyán keresztül ezt az összeköttetést még meg is tudom oldani, de van rá mód, hogy a koncert lemezek Dolby Digital 5.1 vagy DTS 5.1 térhangzását ki tudjam küldeni ugyan úgy (veszteségmentesen) az erősítőre? Maga az erősítő tudja is kezelni, DVD lejátszóról hibátlanul érzékelte a hangzásokat, de kíváncsi vagyok, hogy egyáltalán megoldható-e az elképzelésem. A másik kérdésem, ha meg is oldható, akkor milyen hangkártyát ajánlotok hozzá?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Természetesen működik a dolog, ha olyan usb hangkártyát választasz hozzá, ami támogatja ezeket a formátumokat.
Ezek viszont amiket felsoroltál nem veszteségmentes audió tömörítési eljárások.
Ha veszteségmentesen tömörített audió fájlokat akarsz veszteségmentesen hallgatni, akkor HDMI képes erősítő kell és HDMI-n összekötni a lapival.
Ezekről a fájlokról olvashatsz:
"A laptopon nincs optikai kimenet?"
Szerinted itt kérdezősködne, vagy összedugná ha volna rajta optikai kimenet?
Ha van a laptopon HDMI, akkor ez is szóbajöhet:
Köszönöm mindenkinek a választ!
Sajnos nincs, HDMI van csak, de az meg kell a TV-hez.
Igazad van, rosszul fogalmaztam. :) Úgy akartam fogalmazni, hogy a térhangzást nem konvertálja át sztereóra, hanem marad térhangzás. Amúgy HDMI-n keresztül is meg kéne maradnia a térhangzásnak, ha az USB-s hangkártya támogatja, jól gondolom?
Köszönöm a linket, jónak tűnik!
4#
Köszönöm! Sajnos az a HDMI kell a TV-hez, de keresek akkor ehhez hasonló eszközt, ami tud USB bemenetet.
Ezek a formátumok még éppen beleférnek abba a sávszélességbe, amit ez a csatlakozási mód közvetíteni tud. Meg még a két csatornás tömörítetlen PCM persze. Viszont belefuthatsz HD hangsávú filmekbe is, amikre már alkalmatlan.
A laptopodon jó eséllyel van optikai kimenet, csak nem tudsz róla. A fejhallgató kimenet tartalmazhatja azt is, nézz utána a laptop specifikációjában, vagy az operációs rendszer hangbeállításainál. Ha van, akkor csak egy ilyen kábelre lesz szükség, nem kell külső hangkártya.
Vagy inkább egy ilyen átalakító és egy hagyományos optikai kábel.
Sajnos nem olyan a jack kimenetem.
A kérdésemben tisztán és érthetően leírtam, hogy USB-s hangkártyán keresztül szeretnék optikai kábellel csatlakozni erősítőbe. Nyilvánvalóan akkor a laptopnak van USB csatlakozója, és az erősítőnek optikai csatlakozási lehetősége. A válaszokban említett HDMI-s csatlakozást már csak puszta kíváncsiságból kérdeztem. Maga a kérdés nem a csatlakozás módjára irányult, ha jobban megnézed, hanem arra az információra voltam kíváncsi, hogy egy ilyen összeköttetéssel a térhangzás megmarad-e. Szerintem ehhez az információhoz egyáltalán nem volt szükség se a laptop, se a házimozi erősítő típusára.
Remélem sikerült világosan fogalmaznom.
STOP !
a hangkártya létét nem értem..
az meg minek ?
Jol olvasom:
Van laptop hdmivel rákötve a tévére.
Igaz ?
na akkor már jó helyen vagyunk.
a tvt kell összekötni vagy HDMI-vel az erősítővel, de feltehetőleg ilyen opció nincs, mert akkor mehetne erősítőbe a lapi és onnan a tévébe.. így akkor marad az, hogy a tévé optikai kimenetét kell rákötni az erősítőre.
és voila, tökéletesen működik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!