Hogy kell beallitani a Digi Tv adasait?
Ez a csomag van :
Kábelről jönnek az adások ,a tv automatikus hangoláson "esett át".
Megtalált 91 csatornát viszont néhány főbb csatorna hiányzik (Rtl Klub,Tv2)
Esetleg a Digihez nem elég az automatikus hangolás ,hanem külön kell valahogy beállítani?
Köszönöm a segítséget.
Automatikus keresés be szokta hozni, ha rendben van a kábelrendszer, vagyis minden csatorna jelszintje megfelelő. Ahol problémákkal találkoztam, a sáv alján fordul elő jelszintcsökkenés, amikor például nem jönnek be a közszolgálati adók (noha TV-ket javítok, de időnként beüzemelés is előfordul a praxisban).
A digitális műsorok multiplex csomagokba vannak rendezve, ha megnézed a táblázatot:
Pl. Digitális kiosztás Budapest: RTL Klub és TV2 az S29 csatornán (370 MHz) jön egy közös frekvencián, néhány társával együtt.
Ezt a frekvenciát megpróbálhatod manuálisan is beadni, ilyenkor szokta mutatni a jelszintet / jelminőséget is. Ezt letárolva előfordulhat, hogy hozzáadja a csatornalistához (digitális sorszámozás lévén még a helyére is beilleszkedik), vagy nem, ha problémás a jelszint.
Utóbbit okozhatja elosztások a lakásban, bekötési hibák stb., vagy a szolgáltatóval kell ellenőriztetni a rendszert.
Vannak, akik szakembert hívnak, főleg idősebbek, laikusok, akiknek a mai TV-k túl bonyolultnak tűnnek, bár ilyen előfordult régebben is. Akkor még az tűnt bonyolultnak.
De ebben az esetben a kérdező már elvégezte ugyanazt, amit a szakember is elvégezne, be kellett volna jönni az összes adónak, ha adottak a külső feltételek.
Ilyenkor következik a kábelrendszer, csatlakozások ellenőrzése.
Közben megtaláltam ezt is:
De megismételném, hogy erre nincs szükség általában / soha.
Ha meg jelszintprobléma van, akkor úgysem jön be sehogy.
A kabeles adasoknal nagyon gyenge jelet mutat ,a digitalisokkal nincs gond (max jel).
Lehetseges ,hogy erdemes lenne ujra automata hangolast csinalni? Amikor eloszor csinaltam akkor kicsit el volt mozdulva a kabel ,tehat a digitalis adasok sem voltak tokeletesek.
(Jelenleg nem vagyok otthon, ezert nem probaltam meg ki)
A kábeles is digitális, ebben az esetben.
Vagyis Digikábelen jön analóg és digitális együtt.
Földi sugárzásban már csak digitális van.
Ha a földi digitális beszűrődik a kábelbe, az is kábelhibára utal, árnyékolás rossz bekötése stb.
Vagyis így nem lehet érteni, mire gondoltál, de többszöri kereséssel is lehet próbálkozni. Viszont az sem képes csodára, ha ingadozó a jelszint, a programot megtalálhatja, majd ismét eltűnik, kockásodik stb.
Ujrahangoltam,mar jo... Koszi a valaszokat.
Egyebkent Lg Tv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!